Ken Brown gör succé i Grekland

I Norrköping Dolphins och Jämtland Basket lyckades han inte, men i högsta ligan i Grekland gör Ken Brown succe.

Den amerikanske guarden spelar för Koroivos och det går overkligt bra för honom. Brown är trea i poängligan (17,0 i snitt) och leder assistsligan på fantastiska 8 pass per match. Tvåa i den sistnämnda ligan är Vassilis Spanoulis, den 34-årige superstjärnan i Olympiakos.

I senaste matchen mot Doxa Lefkadas vann Koroivos med 74-71. Brown hade 18 poäng och 11 (!) assists. Att göra en double-double i Grekland är verkligen en merit. Vi får hoppas att Ken Brown har hittat sig själv och den stabilitet som krävs för att han ska få ut all sin talang.

Vi som följde honom på nära håll under tiden i Jämtland Basket vet att 27-åringen har en exceptionell talang. Hans enorma speed (helt i klass med Corin Henry) och hans förmåga att via sitt attackspel skapa öppningar, är egenskaper som håller absolut högsta klass.

Tyvärr blev det bara två toppmatcher för Ken Brown i Jämtlandslinnet. Båda på bortaplan. Mot Norrköping och mot Nässjö. Sedan falnade lågan och parterna bestämde sig för att bryta kontraktet, inte minst av disciplinära skäl.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *