Jodå – Puidet är tillbaka

Torbjörn Gehrke berättar för Basketfeber att Jaan Puidet kommer att göra efterlängtad comeback i morgon mot Norrköping.

– Jaan har kört på bra den senaste veckan, men är fortfarande lite rostig, säger Torbjörn Gehrke inför tisdagens svåra bortamatch mot Norrköping.

Den hårdjobbande guarden från Estland har fått hela hösten spolierad av en envis ryggskada. Kanske var det en konsekvens av den tuffa sommaren, där Puidet under lång tid tränade och spelade med Estlands landslag inför EM-kvalet.

Jämtlandsspelaren var kanske i sitt livs bästa form när han återvände till Sverige, men redan efter någon vecka small det till i ryggen under ett träningspass i ATS-hallen.

Det hela visade sig vara en liten skada på en disk – något som upptäcktes vid en magnetröntgen hemma i Estland. Där fick han även en cortisonspruta och den, plus en längre vila, verkar ha gjort susen

– Jan har kört på med oss den senaste veckan och är redo att spela. Det kommer att ta ett tag innan han fullt ut är igång som han vill vara, men det är i alla fall skönt att han är med igen och att vi får en spelare till i roteringen, menar tränaren Torbjörn Gehrke.

Den andra guarden på skadelistan är Olle Lundqvist. Han är på väg tillbaka efter att ha blivit diagnosticerad med körtelfeber. I förra veckan fick Lundqvist börja med lätt joggning och styrketräning.

– Vi har fått positiva svar på Olles blodvärden, men nu har han åkt på en förkylning så vi får avvakta där, säger Gehrke och får medhåll av Erik Westin, ordförande i Jämtland Basket.

– Det här handlar om en 16-årig talang som vi aldrig kommer att stressa fram något med. Olle får ta exakt den tid han behöver för att bli helt åteställd. Även om han verkar ha drabbats av en lindrig form av körtelfeber, vet vi att det är en allvarlig sjukdom. Titta bara på Robin Söderling, som fick hela sin karriär spolierad av det, kommenterar Westin.

Läget inför matchen

Norrköping: Två segrar på tre matcher och senast en riktig kross. 111-53 mot Malbas var en fingervisning om att Adnan Chuks lag är på rätt väg. Har haft problem med skador och den tunna truppen är tänkt att fyllas på inom kort.

Chuk har dock gått på flera nitar i jakten på nya spelare. Milos Grubos, Rudy Mbemba, Felix Lemetti och senast fransmannen Navid Niktash har alla varit aktuella, men av olika anledningar avskrivits. Dessutom har Adi Kadrispahic slutat från befintlig trupp.

Jämtland: Två segrar på tre matcher har lyft laget, men nu får man bekänna färg på allvar. SM-finalisten från i fjol, Norrköping, i Stadium Arena, är inte att leka med.

– Det pratas mycket om hur bra Mike och Dino är hos oss och jag håller med. Det är en av ligans bästa kombos, men det räcker inte med dem. Vi måste ha fler som gör poäng och vi måste dela bollen. Alla spelare hos oss är viktiga, menar Torbjörn Gehrke.

Skadeläget

Norrköping: Cole Darling är tillbaka efter hjärnskakning.

Jämtland: Jaan Puidet återkommer efter flera månaders ryggbesvär. Olle Lundqvist har börjat träna, men är klart längre bort.

Senaste matcher

Norrköping: 111–53 mot Malbas, 64–73 mot Uppsala, 88–54 mot Nässjö.

Jämtland: 93–76 mot Malbas, 86–83 mot Nässjö, 71–77 mot Borås.

Statistik

Poäng: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 24,6, 2) Toni Bizaca, Södertälje 18,2, 3) Dino Cinac, Jämtlande 18,0.

Assists: 1) Jabril Durham, Jämtland 6,3, 2) James Washington, Borås 5,8, 3) Adam Rönnqvist, Luleå 5,1

Returer: 1) Mike Bruesewitz, Jämtland 12,3, 2) Yannick Anzuluni, Luleå 8,6, 3) Nickolas Spires, Södertälje 8,4.

Poäng, lag: 1) Uppsala 84 i snitt, 2) Jämtland 83.

Returer, lag: 1) Jämtland 40,6, 2) Södertälje 37,8, 3) Luleå 37,0.
 

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *