Just nu: ÖB:s insamling drar in nära 30 000 kronor


Krister Blomgren under en av division 1-matcherna i fjol.

Ekonomiskt pressade Östersund Basket har startat en insamling. Vid lunch i dag onsdag har 27 000 kronor kommit in.

 – Jättekul. Det märks att vi berör många människor, säger Krister Blomgren.

Satsningen har som mål att pågå i 100 dagar och inbringa 100 000 kronor. Vid lunchtid på onsdagen hade 65 personer eller företag satsat 27 000 kronor tillsammans.

– Jättekul att så många människor bryr sig om oss. Det visar att vi berör många människor. Det är också flera personer som jag aldrig har hört talas om som vill stödja oss, berättar Krister Blomgren, en av ledarna i klubben.

– Sedan är det förstås fritt att ge hur mycket eller hur lite som helst, säger Blomgren och nämner gärna om hur speciellt en persons bidrag värmt hans hjärta.

– En liten kille ville så gärna stötta oss och han har satsat tio kronor.

Hur ser du på att ni dragit in nästan 30 000 kronor på ett par dagar?

– Det är en bra start, absolut. Jag tror att det kommer att vara ett hyfsat drag över helgen. Sedan måste vi skaka liv i det igen eftersom det är lätt att såna här saker dör ut.

Initiativet till insamlingen kommer från nyvalde styrelseledamoten Bo Svensson. Den värvningen glädjer också Blomgren.

– Bosse är jättebra för oss och ett stort lyft. Han kommer in med nya idéer och jobbar på ett sätt som vi kanske inte är vana vid, till exempel med näringslivet.

Östersund Basket tror att det ekonomiska läget kommer att förbättra sig i slutet av december, när man bland annat börjat få fler hemmamatcher. En försiktig beräkning är att dra in cirka 15 000 kronor vid varje hemmamatch.

Publikmässigt drog hemmapremiären mot Eos 410 personer. Mot Luleå, 3 december, hoppas ÖB ha minst 500 personer i Nya Sporthallen.

– Då spelar vi 15.00. Senast var det 17.00 en lördag, det är nästan den sämst tänkbara tiden att dra människor.

Hur akut är det ekonomiska läget?

– Den senaste månaden och en månad framåt kommer vi att ha väldigt ont om pengar. Vi har lever just nu ”ur hand i mun”, berättar Krister Blomgren.

Ni har ansökt om bidrag från Östersunds kommun – vad tror du där?

– Vi ska ha möte på fredag och jag hoppas att vi får stöd. Jämtland Basket fick ju 800 000 kronor i bidrag i fjol och vi hoppas också få något.

Kommunalrådet Ann-Sofie Andersson vill inte säga något om eventuellt stöd från Östersunds kommun.

– Nej, det måste i vanlig ordning handläggas av Johan Palm (förvaltningschef) med flera innan jag kan uttala mig.

Krister Blomgren är samtidigt klar över vad Östersund Basket måste göra om det oundvikliga skulle inträffa. Då måste man dra ned på ambitionsnivån.

– Då måste vi göra oss av med spelare, båda våra utländska tjejer, Taylor och Taylor (Wurtz och Proctor) ryker. Det är krisplanen.

 

Publicerat av

Hans Andersson