USM: Storstilat av Östersund H19


Olle Lundqvist – MVP-mässig insats.

Favorittippade Östersund H19 motsvarande alla högt ställda förväntningar i omgång 1 av USM i Stockholm. Tre matcher gav tre (stor)segrar. Mot Norrort, BC Luleå och Central. 89-68 mot Central.

– Ganska väntat. Mot Central fick vi kämpa på. De hade några 00:or som satte det mesta, säger coachen Peter Johansson.

Vad är du mest nöjd med?

– Det friare spelet. Våra snabba uppspel och försvaret. Vi har vuxit på oss rent fysiskt och är större än nästan alla andra lag. Det gör att vi kan trycka på.

Årets ÖB H19 innehåller de flesta spelartyper utom en biffig och lång center. Här finns både bredd och spets.

Landslagskvartetten Adam och Daniel Johansson, Olle Lundqvist och Oliver Gehrke var riktigt bra. De är förstås en fantastisk tillgång för laget att förfoga över sådana vapen.

Lundqvist var kanske den bästa av alla. 17-åringen vann skytteligan för hela omgången med 24,5 i snitt.

”Pecka” Johansson var också nöjd med trion John Petersen, Jacob Ward och Petter Salmonsson samt treooängsskyttarna Simon Jonsson och John Pålsson.

Årets H19-lag är på papperet ett av de bästa som Jämtland haft. Bara det att ha fyra landslagsmän i laget säger det mesta.

– Ja, det är ett av de bättre vi haft, men vi har ju varit i Final Four även förut. I år blir det lite av en examen för våra 98:or.

Östersund vinner därmed sin grupp och får stå över omgång 2. Klubben kommer att söka arrangemanget för omgång 3 och chansen bör vara mycket stor att Basketförbundet bifaller denna önskan. 

Vi tänker förstås på Nya Sporthallen som vore en lämplig arena för detta sammandrag.

Publicerat av

Hans Andersson