UPPDATERAD: 19:e raka och nu var det inte ens nära för Jämtland


Gustav Hansson var en av få friska fläktar i Jämtland. 15 poäng, varav 3/3 på treorna.

Mardrömssviten gick inte att bryta nu heller. Uppsala var för bra. För snabbt. För aggressivt. För försvarsstarkt. För bra i anfall. För samspelt.

78-97 grinar illa i Jämtlands ansikte. Liksom den 19:e raka förlusten.

Jämtland gjorde ändå en fullt godkänd match fram till strax före halvtid och hade i princip lika-läge. Sedan gjorde Uppsala ett miniryck till 51-44.

Dödsstöten kom sedan i tredje perioden. Uppsala rusade fram till 70-48 (!) och drog ned rullgardinen fullständigt för Torbjörn Gehrkes lag.

Vad hände?

Snacket från Jämtlandscoachen om att det här var en match mellan två potentiella topp 4-lag, kändes plötsligt långt bort.

Uppsala var bara så mycket bättre.

Fjärde perioden blev en transportsträcka, där Jämtland inte klarade av att få till ett trendbrott.

Gehrke och hans lag flyger hem till Östersund med stukad självkänsla. Med den här insatsen som bakgrund har Jämtland en bra bit kvar till att hota topp 4-lagen. 

Uppsala var bättre som lag och bättre som individualister. De sköt bättre och hade ett överlägset lagspel som till exempel gav hela 25 assists.

Inte ens höstens MVP, Mike Bruesewitz, klarade av att svara. Amerikanen är inne i en formsvacka och blev återigen slagen av Alexander Lindqvist i poängmatchen – 14 mot 21. 

Det är faktiskt lite oroande. Eller är Bruesewitz kanske inte fullt så bra som vi har trott?

Matchen var het och smågrinig och enligt UNT var det faktiskt slutspelsstämning på planen.Flera tekniska och osportsliga foul delades ut. Mike Bruesewitz fick sin femte foul i en sammanstötning med Anes Zekovic.

– Jämtland backar inte en millimeter och det gör inte vi heller. Då är det någon som måste ge vika och då blossar det upp känslor, sa Kevin Gaines till UNT.

Nu behöver Jämtland snabbt komma tillbaka på rätt spår igen. Malbas hemma på fredag och Borås hemma på tisdag lär visa om Jämtland har det råg i ryggen och den kvalitet som behövs för detta.

Uppsala-Jämtland 94-78

27-21, 24-23, 25-17, 21-17

Uppsalas bästa: Alexander Lindqvist 21. Jämtland: Dino Cinac 15, Gustav Hansson 15, Mike Bruesewitz 14, Jabril Durham 12, Preston Purifoy 9, Olle Lundqvist 4, Jaan Puidet 4, Niklas Larsson 3, Anton Kobylak-Berglund 2.

Skott tvåor: 65-48 (Lundqvist 2/2).

Skott treor: 53-37 (Hansson 3/3, Cinac och Purifoy 2/3).

Skott straffar: 83-63 (Hansson och Durham 2/2).

Returer: 31-30.

Assist: 25-16 (Durham 5).

Turnovers: 13-10

Publicerat av

Hans Andersson