Bruesewitz: ”Jag ska testa”


Mike Bruesewitz.

Spelar? Spelar inte?

Kanske är det svaret på den frågan som avgör utgången av lördagens stormatch i Nya Sporthallen: Jämtland mot Södertälje.

Mike Bruesewitz missade mötet med Umeå, men är nu bättre i sin skadade höft  och det finns chans till spel.

Med Bruesewitz på banan ökar förstås Jämtlands segerchanser och konstigt vore väl annat. Den spelskicklige amerikanen har varit Ligans bästa spelare i höst.

Den fyrfaldiga SM-guldmedaljören kommer från en Eurocupmatch i Turkiet i veckan och ska nu försöka ta sin 20:e (!!) raka seger mot Jämtland.

Senast ”Älgarna” vann var hösten 2011, då man betvingade Södertälje i en dramatisk förlängning, hemma i Sporthallen. Matchvinnare: Evaldas Zabas med 30 poäng.

Matchen i morgon spelas 19:04. Troligen är det första gången som en herrligamatch i Östersund avgörs så sent på en lördag.

– Vi brukar aldrig spela på lördagar och söndagar, men för laget blir det ingen större skillnad, det är möjligtvis publiken som kommer märka av det. Kvällsmatch mot ett av ligans bästa lag, det kan inte bli bättre, menar Thorbjörn Gerhke till Sporten.

Jämtland vet vad som krävs för att bryta skräcksviten mot Södertälje.

– Det gäller att stoppa Södertälje med vårt försvar, och det kommer inte bli lätt. Deras pick och rull-spel är bäst i ligan.

Läget i lagen:

Jämtland kommer till matchen med en förlust senast mot Umeå på bortaplan med 94-106, där Jämtland saknade sin bäste poängplockare Mike Bruesewitz.

Däremot var Dino Cinac tillbaka från skada och stod för 28 poäng trots foulproblem tidigt i matchen.

I samband med lördagens match genomför Jämtland något som de kallar stödmatchen, det är fjärde säsongen i rad som klubben arrangerar det. Stödmatchen görs i samarbete med Bassestiftelsen vilket också innebär gratis inträde för åskådarna.

Södertälje har fyra raka vinster och bara förlorat tre matcher på hela säsongen. Tabellplaceringen föklaras av antalet spelade matcher där Södertälje har tre matcher mindre spelade än serieledarna Luleå.

Saknas i Jämtland: Mike Bruesewitz är osäker till spel, besked tas på matchdag.

– Jag ska testa i morgon. Vi får se, sa Bruesewitz när Bloggen träffade honom vid lunchtid.

Saknas i Södertälje: Nick Spires och Valter Lindström har haft feber den senaste veckan och Adam Ramstedt är också osäker.

Senaste matcher:

Jämtland: Umeå 94–106 (b), Borås 90–84 (h), Malbas 102–58 (h).

Södertälje: Uppsala 84–76 (b), Nässjö 98–61 (h), Borås 76–86 (b).

Statistik:

Poäng: 1. Mike Bruesewitz, Jämtland 19,4, 2. James Washington, Borås 18,9, 3. Dino Cinac, Jämtland 17,8

Returer: 1. Mike Bruesewitz, Jämtland 8,8, 2. Joakim Kjellbom, Norrköping 8,4, 3. Yannick Anzuluni, Luleå 8,0

Assists: 1. Jabril Durham, Jämtland 7,2, 2. James Washington III, Borås 5,7, 3. Jonathan Person, Uppsala 4,6

Publicerat av

Hans Andersson