Kricke: ”Visar att vi har en hög kapacitet”


Taylor Wurtz och Elin Setzman under hemmamatchen mot Uppsala.

Comebacken i Damligan har så här långt gett sex segrar och nio förluster för Östersund. Det är varken jättedåligt eller jättebra enligt fjolårscoachen Krister Blomgren, som numera jobbar lite mer i kulisserna.

– Jag tycker att vi har gjort det okej i ligan. Vi ligger på slutspelsplats och har varit nära i alla matcher vi förlorat förutom mot Udominate. De matcher vi vunnit har vi vunnit stort vilket visar att vi har en hög kapacitet. Vi har fortfarande som mål att komma topp-6. 

Hur ser du på ert division 1-lag (två segrar på elva matcher)?

– Vi har lidit av att det blev många ändringar i ligaschemat som gjort att vi väldigt sällan har haft alla A-lagspelare med. Vi behöver ha dem med för att kunna vinna matcherna mot de bättre lagen. 

Nya Sporthallen har blivit ett jättelyft även för ÖB och dess ungdoms- och skolverksamhet.

– Vi är väldigt nöjda med nya hallen. Den ger möjligheter som vi ännu inte har kunnat utnyttja fullt ut. Jag tror att hallen kommer ha stor betydelse för våra elitlag och även NIU (BG) som fått väsentligt förbättrade träningsmöjligheter. 

– Jag vill även nämna att vi har en hårt arbetande styrelse och många volontärer. Då talar jag både om ledare och de som hjälper till på matcherna på ett fantastiskt sätt. 

– Jag önskar att man kunde ge alla dem tillräckligt med beröm eftersom det är dessa personer som gör det möjligt att bedriva både elit- och ungdomsverksamhet.

Publicerat av

Hans Andersson