”Pecka”: – Med beröm godkänt


Mike Bruesewitz och Dino Cinac – två av Jämtlands glädjeämnen i höst.

15 matcher är spelade. Nästan halva grundserien (som omfattar 32 omgångar), alltså. Så, vad är betyget på Jämtland Basket just nu (7-8 i matchkvot)?

– Med beröm godkänt, säger klubbdirektör Peter Johansson, men han tillägger också:

– Man vill alltid vinna alla matcher och leda tabellen, men sammantaget har vi gjort en bra öppning. Mot bakgrund av att Mike (Bruesewitz) har missat tre matcher är vi positiva. Vi tror att vi kan vara riktigt slagkraftigt i mars-april.

”Pecka” är överraskad, men självklart mycket nöjd över att Jämtland redovisar sådan exceptionell statistik. Som lag och individuellt har laget varit eller är i ledning på nästan alla tunga topplistor.

– Jag kan inte komma på att det har hänt förut. Speciellt inte här i Jämtland. Det som överraskat är att vi gjort så mycket poäng. Det hade jag inte trott innan.

– Försvarsmässigt har vi också en bra uppställning. Framförallt har vi hittat en identitet, en tydlighet hur vi vill spela. Vi använder till exempel vårt trepoängsskytte som ett vapen.

”Pecka” uppskattar också att årets Jämtland har ett bra djup i truppen.

– Det beror mycket på att vi fått upp de yngre som tar för sig i A-truppen. Totalt sett har vi få svagheter.

Hur ser du på Jämtland U och dess start på säsongen (6 poäng på 10 matcher)?

– Klart godkänt, inte minst med tanke på att årets serie är svårare än i fjol. Vi visste också att det skulle bli tuffare utan Mattias Markusson, som var mycket stark under korgarna i fjol.

Jämtland U, som inte tränar ihop som många andra division 1-lag eftersom laget består både av spelare i division 1- och ligatruppen, återstartar säsongen 14-15 januari. Då i division 1 vår, där målet är att undvika kval.

Höstsäsongen 2016/17 har förstås präglats av tillkomsten av Nya Soorthallen. Den nya inomhusarenan har blivit en jättesucce, både för basketen och innebandyn.

– Det är ju en fantastisk upplevelse varje gång man kommer in i hallen. Den är mycket bra avvägd för den mängd publik vi har just nu, även om det alltid går att klämma in fler. Vi är väldigt nöjda med lösningen, säger ”Pecka” Johansson.

En titt in i framtiden ger goda vibrationer vad gäller arenan.

– Vi ser potentialen. Hallen är en jättebra språngbräda när det gäller att förstärka organisationen och det sportsliga.

Nya Sporthallen verkar kunna bli en katalysator för nya basketspelare.

– Vi märker att intresset ökar från alla håll. Från samarbetspartners, från basketfamiljen och från nya människor som kommer till våra matcher. Vi får även frågor från barn och ungdomar som vill börja spela basket.

Publicerat av

Hans Andersson