Jämtland förstärker femte platsen


Preston Purifoy.

Årets 15:e seger innebär att Jämtland förstärker sin femte plats i ligatabellen. Med fyra omgångar kvar är läget detta:

Luleå……….27 matcher…..42 poäng

Norrköping.26 matcher…..36 poäng

Södertälje ..25 matcher……36 poäng

Uppsala……26 matcher……32 poäng

Jämtland…..28 matcher…..30 poäng

Borås……….28 matcher…..28 poäng

Nässjö………27 matcher…..26 poäng

Umeå……….28 matcher…….8 poäng

Malbas……..27 matcher…….4 poäng

Luleå kommer sannolikt att vinna grundserien. Södertälje och Norrköping blir två och trea eller trea och tvåa.

Där bakom ser Uppsala ut att ta den viktiga fjärdeplatsen. Detta sagt även om laget har en tuff avslutning. Södertälje, Norrköping, Luleå, Södertälje, Nässjö och Borås är motståndare i de sex sista matcherna. Fyra av dem går dessutom på bortaplan.

Jämtland har slagläge på femteplatsen. Men även här väntar en snårig avslutning. Umeå, Södertälje, Luleå och Norrköping. Bara matchen mot Södertälje går på hemmaplan.

Borås behöver ta in två segrar på Jämtland för att passera laget eftersom man saknar inbördes övertag. Jonte Karlssons gäng möter bland annat Malbas och Nässjö, vilket kan ge två segrar. Det innebär att Jämtland nog måste vinna en av sina sista kamper för att hålla undan.

En klart positiv aspekt för Jämtland är att matchschemat lugnar ned sig de närmaste veckorna. Det blir en match i veckan framöver. 10, 17 och 24:e mars – och sedan avslutningen mot Norrköping 28 mars.

Det innebär att laget får chans att återhämta sig från den mycket hektiska perioden från 3 februari fram till i dag. Åtta matcher (dessutom mot mycket tufft motstånd och fyra av dessa på bortaplan) på mindre än en månad är tuffare än vad många tror.

Utan Dino Cinac har Torbjörn Gehrke tvingats matcha vissa spelare extremt hårt. Det märktes i dag mot Malbas. Vissa spelare är slitna. Mike Bruesewitz har fått gå tunga minuter och blev dessutom skadad mot Uppsala.

– Andreas Person satte en screen som tog hårt. Revbenen fick sig en rejäl smäll, säger Jämtlandsforwarden och tar sig åt sidan.


Mike Bruesewitz spelade med en lättare revbensskada mot Malbas.

Det vore nog klokt av Gehrke och Zeljko Brlek att lätta på träningsdosen de närmaste dagarna. Allt för att få pigga ben till kommande match mot Umeå.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *