Fantastisk insats av ÖB – pressade Luleå


Vilken match hon gjorde, Isabelle Edholm.

ÖB-damerna gjorde något av årets match mot serietvåan Luleå. Ett heroiskt krigande hemmalag vek inte ned sig trots längdunderläge och smal rotering. Man hamnade i underläge flera gånger men kom ständigt tillbaka. Ja, ÖB var faktiskt i ledning flera gånger.

Visst blev det förlust, men bara med 86-93. Östersund gjorde en verklig match och överraskade med en grym anfallsbasket och högprocentigt skytte. Hemmatjejerna sköt hela 16 (!) treor.

ÖB hade fler assist och färre turnovers. En detalj som fällde laget var emellertid insidespelet. Storväxta Luleå tog som väntar rejäl plats under korgarna och vann den kampen stort.

Alice Nyström var allra bäst i det segmentet och rev ned hela 16 returer.

Ändå och trots allt. Östersund gav sitt yttersta i alla lägen och visade med eftertryck vilka stora framsteg långt man gjort under nye coachen Antonio D’Albero.

– Vi var där (i närkontakt), sa en trots allt nöjd Danielle Elvbo – en av matchens bästa spelare med 20 poäng och 5 returer.

Om ÖB inte fick segerjubla efter sin match, blev det ett stort jubel ändå. Det kom då det blev klart att Uppsala hade slagit Visby och gett Östersund en hjälpande hand i jakten på slutspel.

Resultatet in enär att Visby måste vinna sina två sista matcher, samtidigt som Östersund behöver förlora både mot Mark och mot Udominate. I så fall går Visby förbi.

Klart är i alla fall att Östersund är ett annat lag efter coachbytet.

Vad har Antonio (D’Albero) betytt för er?

– Jättemycket. Han ger oss energi, ställer krav och får verkligen alla att lyfta. Han tror på varenda en och ger oss självförtroende. Det är roligt att spela under honom, menar Danielle.


Danielle Elvbo – 20 poäng och en insats med mycket energi.

Hela Östersund får högt betyg för dagens insats. Främst för anfallsspelet som var snudd på säsongsbästa. Snabba fötter, aggressivitet i duellspelet och säkert skytte. 

Isabelle Edholm var sensationellt bra. 7/8 på tvåorna, 3/7 på treorna och 1/1 från strafflinjen. Elvbo är redan nämnd. Båda dessa två spelar sitt livs bästa basket just nu. Aktiva framåt, med fina händer och med en härlig vilja som smittar av sig på hela laget.

Elvbo lade i 20 poäng och ändå missade hon de sista sju minuterna eftersom hon då var utfoulad.

Olivia Lindgren gjorde sin kanske bästa match i år. 12 poäng och 6 assist och ett offensivt guardspel som var av hög ligaklass.

Taylor Wurtz var mycket tufft bevakad och fick inte så stort svängrum, men stannade ändå på 19 poäng, 9 returer, 4 assist och 5 steals. Storstilade siffror.

Elsa Paulsson-Glantz hade en tyngre dag, men sånt är basketlivet. Det går upp och ned. Hon är så pass skicklig att hon med säkerhet kommer att studsa tillbaka framöver.

Östersund-Luleå 86-93

27-28, 22-22, 15-26, 20-17

Östersund: Isabelle Edholm 24, Danielle Elvbo 20, Taylor Wurtz 19, Olivia Lindgren 12, Elsa Paulsson-Glantz  8, Elisha Harris 3.

Publik: 183.

Returer: 27-43 (Wurtz 9).

Assist: 19-14 (Lindgren 6).

Turnovers: 16-17.

Treor: 42-37 (Elvbo 4/6).

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *