Storslam för Jämtland i eurobasket.com


Jabril Durham – förra veckans bästa spelare i Basketligan. Åtminstone enligt eurobasket.com

Jämtland Baskets segermatch mot Malbas (95-80) gav ett ljudligt eko på basketsatsajten eurobasket.com.

Tre jämtar tar plats på topp-5 på veckans topplista.

Även om vi då och då kan ifrågasätta kvaliteten hos expertpanelen på eurobasket.com, finns det förstås ändå ett korn av sanning i dess utlåtanden.

Så här ser förra veckans ranking ut vad gäller topprestationer i ligan:

1. Jabril Durham, Jämtland. Gjorde 22 poäng, tog 6 returer och hade 5 assist mot Malbas. Dessutom hela 77 procent på tvåorna. Energin i försvar och förmågan att med sin bollaggressiva stil öppna upp motståndarförsvaret är också imponerande. Ligans bästa passare och Jämtlands mest formstarke spelare ihop med Purifoy. Har genomgått en häpnadsväckande förvandling under de senaste veckorna. Från att under hela resan ha varit en klassisk ”pass-first-guard” (med ett halvdant skott), har Durham plötsligt exploderat och blivit ett anfallsvapen i klass med Bruesewitz och Cinac. ”Jag har aldrig varit med om en sån förvandling” säger Torbjörn Gehrke och vi kan bara hålla med.

2. Preston Purifoy, Jämtland. Har varit sensationellt bra efter jul. Fortsatt urstark i försvar men har nu också blivit ett megahot i offensiven. Skjuter treor med nästan bäst procent i ligan och attackerar korgen med allt större självförtroende. Fortsätter han så här är amerikanen en kandidat till MVP-utmärkelsen.

3. Jordan Peltier, Malbas.

4. Axel Nordström, Uppsala.

5. Mike Bruesewitz, Jämtland. 13+10+4 mot Malbas.


Preston Purifoy – andra bästa spelare i förra veckan.


Mike Bruesewitz – femte bästa spelaren i förra veckan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *