Jämtland vill behålla ”hela laget”


Erik Westin, i mitten, berättar att Jämtland Basket vill behålla hela laget.

Årets Jämtlandssäsong är på flera sätt redan unik. Laget slagit mängder av rekord. Båda för enskilda spelare och som lag.

Med 15 segrar, 2 oavgjorda och 11 förluster så hår långt, finns det chans till en historisk säsong vad gäller vunna matcher.

Grunden till alla segrar och storspelet är förstås de fem utlandsproffsen. Aldrig tidigare har Jämtland lyckats träffa så mitt i prick i rekryteringen av utlandsspelare.

Durham, Puidet, Purifoy, Bruesewitz och Cinac har blivit en formidabel succe. Det är bara att lyfta på hatten för Torbjörn Gehrke , scoutingchefen Bo Wagenius och de övriga. 

Att lyckas med så många som fem utlandsrekryteringar är faktiskt en stor prestation. Särskilt med tanke på att Jämtlands plånbok inte är ligans största.

Att hitta rätt i utlandssdjungeln är inte helt lätt. Jämtland är inte ensam klubb om att ha gått på en del nitar genom åren. Det handlar om värvningar som på papperet såg bra ut i början, men som visade sig inte fungera i verkligheten.

Orsakerna är oftast flera. Spelaren lyckas inte prestera sportsligt eller också passar han inte in i gruppen. 

Gehrkes val av årets utlandsproffs verkar dock vara tidernas fullträff. Alla fem tillför av sina speciella egenskaper. De har även hittat rätt i lagkemin, i gruppen.

Kvintetten är inte bara bra i själva spelet. De är också riktiga vinnarskallar, med rätt karaktär och personlighet.

Inte konstigt därför att Jämtland Baskets ledning redan börjat försöken att förlänga kontrakten med de flesta om int alla spelare.

– Jag har inget konkret att säga, men ambitionen är att behålla samma lag som i år, hälsar ordförande Erik Westin.

Med tanke på de stora kvaliteter som dessa fem spelare uppvisar, lär det emellertid inte bli så enkelt att behålla dem.

Framförallt Durham, Purifoy och Bruesewitz kommer säkerligen att vara attraktiva för större ligor i mellan- och Sydeuropa.

 Den faktor som kan tala för en fortsättning i Jämtland är i så fall den sociala biten. Trivseln. Tryggheten. Chansen att få en stor roll i laget.

– Vi har påbörjat samtalen med spelarna, berättar en ledare i Jämtland.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *