Purifoys NBA-dunk är januaris höjdpunkt i ligan


Preston Purifoys dubk mot Nässjö klassas som januari månads höjdpunkt i Basketligan.

Basketsverige.se har utsett januari månads tio höjdare eller prestationer. Två Jämtlandsspelare finns med på listan.

Preston Purifoy är given med sin NBA-mässiga monsterdunk mot Nässjö. Den är dessutom framröstad som nummer 1. Inte konstigt. 

Vi som varit bofasta i Östersunds sporthall sedan 1980-talet och sett de flesta matcher har aldrig bevittnat en värre dunk av en Jämtlandsspelare. Den ende som kan konkurrera är Francis Odada, som under Mathias Eckhoffs tid som coach, bjöd på en grym enhandsdunk mitt i ansiktet på 08 Stockholms spelare runt 2008. 

Nummer 4 på topplistan är Jämtlands egen jättetalang Olle Lundqvist. Hans bakom-huvudet-pass till en helt fristående Mike Bruesewitz mot Borås, är enastående basketsmartness.

Ett tips: kolla in basketsverige.se och njut av alla tio klippen. 

Förresten: vi måste också passa på att ge beröm till basketsverige.se. Dess satsning på att sända alla ligamatcher på webbteve har varit fantastiskt bra.

Kvaliteten är utsökt. Kommentatorerna har i de flesta fall varit pålästa och engagerade. Efterhandsklippen eller höjdpunkterna från matcherna är mycket bra service till alla som inte valt att teckna helårsprenumeration eller köpt hela matcher.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *