Allvaret börjar för Lundqvist i Texas


Slutspelsdags för Moa Lundqvist i Texas.

Allvaret har börjat Moa Lundqvist och hennes Odessa College. I veckan startar slutspelet i regionen för de bästa skolorna  i junior college.

– Vi sitter precis i bussen på väg till Lubbock, där slutspelet eller den regionala turneringen ska gå, berättar Moa.

De fyra bästa lagen ska möta de fyra bästa från en annan regional liga i Texas. Den amerikanska delstaten är stor – faktiskt den näst största i USA. Både vad gäller yta och befolkning.2007 beräknades 23 (!) miljoner människor bo inom statens gränser.

Det innebär förstås att antalet basketspelare och klubbar är hyfsat många.

Houston, San Antonio, Dallas och Austin är megastäderna i Texas. El Paso, som inte är fullt lika stor, har bara cirka 700 000 invånare…

Första matchen för Moa och Odessa slutade med seger mot Hills (fyra i den andra ligan) med 76-65. Lundqvist spelade 31 minuter och noterades för 8+9. I morgon fredag väntar match mot McLennan. 
– Vi i tjejlaget spelar matcher onsdag. Sedan matchar killarna torsdag. I morgon är det semifinaler och finaler på lördag. Om man förlorar åker man ur direkt, så det är tufft, säger Moa.

Hur är läget annars?

– Det är bra tack. Varmt och skönt. Mamma och Åsa har anlänt hit så nu kan vi säga att läget är fantastiskt.

Odessa har gjort en strålande säsong så här långt och vunnit 25 av sina 26 matcher i ligan.

Målet för Odessa är att gå till Nationals. Det är den sista turneringen där vinnarna av hela serien NJCAA ska koras. För att nå så långt måste man vinna det regionala slutspelet.

– Sen finns de typ några ”wildcards” eller liknande som jag har förstått, så helt kört är de väl inte om man åker ut i regionals. Men då ligger det inte i våra händer längre så tanken är att vi drar hem hela regionals, haha!

Moa är riktigt peppad inför veckans matcher.

– Ja, det känns riktigt kul att slutspelet drar igång. Jag tror verkligen att vi har kapacitet att gå hela vägen. Laget känns taggat på att göra det så jag är ”excited”, som man säger här borta.


Moa Lundqvist och hennes Odessa College vann 25 av sina 26 matcher i ligan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *