Booker – 70 poäng i historisk match

Devin Booker – ett namn att lära sig.

Devin Booker – är han den nye ”Kobe Bryant” i NBA-basketen?

Ja, varför inte.

Den blott 20-årige shooting guarden i Phoenix Suns verkar ha alla verktyg för att bli en megastjärna. Förra veckans monstermatch med 70 (!!) gjorda poäng mot Boston, är en av de största prestationerna någonsin i NBA.

Aldrig tidigare har en så ung spelare gjort över 60 poäng.

Det finns hur mycket rekordstort som helst i den prestationen. Som till exempel att Booker efter halva matchen mot Boston Celtics, bara stod på 19 poäng. 

På de efterföljande 24 minuterna (i NBA tillämpar man 4×12 minuter), satte han alltså 51 poäng!

Devin Bookers rekordsiffra har bara tangerats eller överträffats av fem spelare i NBA-historien; Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, David Thompson, Elgin Baylor och David Robinson.

– Det här händer inte speciellt ofta. Speciellt inte mot ett bra defensivt lag som Boston Celtics. De gjorde det svårt för mig i första halvleken.

– Jag började spela ultra-aggressivt och mina lagkamrater hittade mig. De blockerade bra och resten är historia, sa Booker till ESPN efter matchen.

Booker är 198 cm och shooting guard. Han gör sin andra NBA-säsong. Prestationen förra veckan var förstås sensationell, men de som följt honom i karriären vet att det finns exceptionella kvaliteter i 20-åringen.

Tidigare i år har han gjort 39 poäng i två matcher i rad. Mot Dallas och mot San Antonio Spurs. I den förstnämnda matchen satte Booker makalösa 28 poäng enbart i den fjärde perioden.

Trots den historiska noteringen förlorade Phoenix. Boston vann med 130-120.

Senast en spelare gjorde så astronomiskt många poäng var just Kobe Bryant. 2006 noterades han för makalösa 81 poäng mot Toronto Raptors.

Publicerat av

Hans Andersson