19:00: Östersund-AIK


Kan Elsa Paulsson-Glantz göra comeback i kväll?

I kväll får vi vara med om något unikt i Nya Sporthallen. AIK gästar Östersund Basket – för första gången.

”Gamla Solna” ska försöka ta tredje raka i damligakvalet. I laget finns dessutom en viss Janel McCarville, tidernas kanske mest meriterade damspelare på svensk. Det är med hästlängder årets värvning i svensk dambasket.

Den 188 cm och 34-åriga centern spelade WNBA-final för Minnesota Lynx så sent som i fjol och blev draftad som nummer 1 (!!) i 2005 års WNBA-draft.

AIK mönstrar även Emelie Enjebo, släkting till Jan Enjebo, den förre storspelaren i Jämtland Basket.

– Jan är min farbror. Jag har två kusiner i Östersund och har tillbringat mycket tid där och i släkthuset i Flatnor, berättar Emelie, som har ett förflutet i Udominate.

Värvningen av Janel McCarville kändes overklig i början menar Emelie (”jag trodde inte på uppgifterna”). Nu är hon imponerad på alla sätt över hur amerikanskan anpassat sig till Sverige och livet här.

– Jag gillar hennes ödmjukhet och sätt att dela med sig av sin kunskap, till exempel på vårt BG. Hon är underbar.

Östersund å sin sida hoppas få tillbaka Elsa Paulsson-Glantz. Elsa har börjat träna och kanske vågar hon och lagledningen ”smyga igång” henne.

Det skulle vara fantastiskt skönt om det fungerade eftersom Isabelle Edholm missar både denna match och kanske resten av kvalet.

Antonio D’Albero inser att AIK bygger sitt spel på insideförmågan hos McCarville och Kadidja Andersson. Dessas styrka måste neutraliseras.

– Vi måste anpassa oss och springa mycket, säger D’Albero.

Precis. ÖB måste pusha bollen och springa. Dessutom skjuta med hög procent. Då finns det en chans.

Publicerat av

Hans Andersson