Jämtlandspubliken om att Larsson blir kvar: ”Del av vår ryggrad”


Niklas Larsson mot Uppsala före jul.

Beskedet att Niklas Larsson förlänger sitt kontrakt med Jämtland Basket tas emot med stor tillfredsställelse hos supportrarna.

– Jag blir mycket glad. Utifrån ett lagbygge är det jättebra. Han är en viktig lagmedlem och en del av vår ryggrad. Med sin rutin är Niklas en kulturbärare som är så viktig för de yngre spelarna och för de nya som kommer hit, säger Lars ”Linken” Lindqvist, stor basket- och Jämtlandsprofil.

”Linken” tillägger att årets säsong inte var Larssons bästa.

– Det vet han själv och jag tror att han är väldigt revanschsugen. Han kom inte till sin rätt i år, men han har mer att ge. Däremot är han fortfarande mycket duktig i försvaret.

Lars-Åke Edström, som sett basket i Sporthallen sedan 1993, då han flyttade till Östersund från Borås, tror att Niklas Larsson behöver få en större plats i laget.

– Han har nog blivit lite hämmad av att de utländska spelarna får ta så mycket skott. Jag vill att ”Tobbe” ger honom en större roll. I år har han inte haft samma gröna ljus att skjuta som till exempel Preston.

– Vi vet att Niklas kan blixtra till med sitt skytte och att han har en otrolig potential. Nästa steg är att han vågar ta bollen till korgen mer och hårdare.

Vad tycker du om att Niklas fortsätter i Jämtland?

– Bra! Bra att klubben vill ha kontinuitet. Han är en bra person, alltid glad och positiv. En fin ledare för Jämtland.

En annan trogen basketåskådare är Mats Wahlström. Han är inne på samma linje som Lindqvist och Edström.

– Niklas är en sån bra lagspelare. Även om han inte gjort så mycket poäng i år, är han viktig för laget. Om det kommer många nya spelare är det betydelsefullt att ha en sån som Niklas i laget.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *