Fenerbache knäckte Taylor och Real Madrid


Real Madrids Luka Doncic mot Fenerbahces Bogdan Bogdanovic. FOTO: TT

Turkiska Fenerbache vann klart den andra semifinalen i Euroleague. Stjärntyngda Real Madrid var i underläge i stort sett hela matchen och fick ge sig med 75-84.

Stämningen i en fullsatt Sinan Erdem Dome (16 000 åskådare) i Istanbul var enorm och det var förstås en stor hjälp för det turkiska laget.

Matchens lirare var 208 cm långe forwarden/centern Ekpe Udoh med 18 poäng, 12 returer och hela 8 assist.

Fenerbache hade stora ledningar på både 15 och 16 poäng. Real Madrid och svensken Jeffery Taylor, svarade med elva raka poäng och var ett tag bara två poäng bakom i första halvlek.

Då klev en av de största stjärnorna i hela Euroleague fram. Just det – Bogdan Bogdanovic. Den 25-årige forwarden på 198 cm  (198-G/F-92) lotsade sitt Fenerbache till en halvtidsledning med 44-34.

Ledningen växte till 15 poäng innan Reals pointguard Jaycee Carroll vaknade till på allvar – med flera treor. Hans guardkollega Sergio Llull var ännu mer effektiv med hela 28 poäng, men till ingen nytta.

Fenerbache var bättre, bredare, starkare i försvar och spelade ett mer konsekvent spel.

Bogdan Bogdanovic satte 14 poäng medan 213 cm långe centern Jan Vesely och Nikola Kalinic fyllde på med 12 var.


Ekpe Udoh försöker blocka Jeffery Taylor under fredagens semifinal i Istanbul. FOTO: TT

Fenerbache-Real Madrid 84-75

Bäst i Fenerbahce: Ekpe Udoh 18, Bogdan Bogdanovic 14, Jan Vesely 12, Nikola Kalinic 12. Real Madrid: Sergio Llull 28, Jaycee Carroll 21.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *