Östersund riskerar att tappa flera nyckelspelare


Danielle Elvbo och Matilda Ståhl är två av de spelare som ÖB riskerar att tappa.

Nedflyttningen till division 1 kan få tuffa konsekvenser för Östersunds damlag. Stommen i laget riskerar att lämna.

– Vi har haft ett spelarmöte och de mer etablerade spelarna kan vara sugna på att röra på sig. Det finns inte så många unga och lovande spelare i svensk dambasket så våra tjejer är nog ganska attraktiva för damligaklubbarna, menar sportchefen Krister Blomgren.

De spelare som är aktuella för flytt är Danielle Elvbo, Elsa Paulsson-Glantz, Isabelle Edholm, Olivia Lindgren och Matilda Ståhl.

– Vi hoppas att kunna behålla åtminstone två av de här spelarna. Sedan räknar vi med att fylla på med importer och svenska värvningar för att bli konkurrenskraftig. Det blir samma koncept som när vi gick upp i ligan, säger Blomgren.

Var ska ni leta nya, svenska spelare?

– Luleå, även om det inte finns så många som går ut BG i år och Stockholm. Vi ska använda oss av Sinits (Tesfaslassie, som kom från Blackeberg i vintras) kontakter. Det finns jättemånga spelare i Stockholm.

Blomgren hoppas inom några dagar göra klart med assisterande coach. Det blir i så fall Wiktor Buszka som fortsätter på den posten. 

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *