Spanoulis och Olympiacos – vilken kombo


”Fenomenet” Vassilis Spanoulis driver mellan Nando De Cole och Milos Teodosic i kvällens högdramatiska semifinalmatch i Istanbul. FOTO: TT

Grekiska Olympiacos överraskade och slog ut CSKA Moskva i dagens första semifinalmatch i Final Four av Eurolegaue i Istanbul.

Grekerna vände ett stort underläge och vann med 82-78. Segerarkitekt var inte oväntat 35-årige guarden Vassilis Spanoulis, vars ledarskap, lugn och 1+1 från strafflinjen i slutskedet, säkrade segern.

– Det är såna här matcher vi lever för, som vi älskar att spela. Det är bara att tacka Gud som har välsignat oss så att vi får vara med såna här gånger, förklarade Spanoulis i segerintervjun.

Milos Teodosic var grymt bra från sin guardposition i CSKA Moskva. 23 poäng blev det, däribland flera långa treor. Men den här gången var det en 35-årig veteran i Olympiacos som fick sista ordet. En veteran som aldrig verkar bli för gammal. 

Olympiacos är därmed klart för sin fjärde final genom tiderna i Euroleague. 


Spanoulis går på korgen framför James Augustine i Moskvalaget. FOTO: TT

Olympiacos-CSKA Moskva 82-78

Bäst i Olympiacos: Vassilis Spanoulis 14, Giorgios Printezis 14, Kostas Papanikolau 14. CSKA Moskva: Milos Teodosic 23, Nando De Colo 16.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *