I dag: årsmöte för Jämtland Basket


Ordförande Erik Westin väntas fortsätta på sin post. Hans första år har varit mycket lyckosamt.

Tisdagens stora programpunkt för Jämtland Basket är årsmötet. 18:00 på Scandic City.

Då får vi veta det ekonomiska resultatet, men också vilka som ska ingå i den nya styrelsen, med mera.

Vi tippar att styrelsen blir i stort sett oförändrad. Vi har inte hört om några stora avhopp. Det borde till exempel innebära att Erik Westin fortsätter som ordförande.

Hans och den nya styrelsens första år måste beskrivas som en succe. Inte minst sportsligt, men även utanför själva spelet. Westin, tillsammans med de övriga idésprutorna och arbetsmyrorna i styrelsen, har gjort ett storstilat jobb från dag 1. 

Man har kommit in med ny energi, med idéer och med ett mod att våga testa nya saker. Westin har lyckats ersätta den mycket populära och kompetenta Bodil Eriksson på ett alldeles utmärkt sätt.

Vi ska också veta att den nyss avslutade säsongen har varit kantad av stora utmaningar och tester.

Den nya arenan, med ny teknik och nya förutsättningar, har INTE varit ett självspelande piano. Eftersom arenan inte blev klar förrän i absolut sista stund innan hemmapremiären, var det på många sätt en kamp mot klockan för att få allt att fungera.

Det har krävts stort engagemang, enormt mycket tid och kraft och en utökning av staben runt hemmamatcherna, för att ro båten i hamn. 

Men det mångafacetterade arbetet har lyckats. Ja, resultatet måste beskrivas  som över förväntan.

Hemmamatcherna i Nya Sporthallen har blivit rena succehistorierna. Sportsligt har det aldrig varit roligare att se basket än i år. Lägg därtill ett arrangemang eller inramning som varit av absoluta toppklass.

Detta har uppmärksammats på flera sätt. Till exempel i Basketligans utmärkelser för i år, där Jämtland Basket fått pris som Årets Lyft samt Årets Matcharrangör. 

Nya Sporthallen har helt enkelt blivit det Nya Innestället i Östersund under vintern. En social träffpunkt.

– Det är så roligt att se många nya människor på matcherna. Vi har nått nya målgrupper, inte minst barnfamiljer, menade Erik Westin när vi pratade om matcherna i vintras.

En annan succehistoria är Bruce The Moose. Den stegrade satsningen på klubbens nya maskot eller hejarklacksledare har blivit en jättehit. Inte bara hos de minsta åskådarna utan överallt. 

Ja, till och med hos vissa av motståndarlagen. Så här uttryckte sig Luleås guldcoach Peter Öqvist efter en av matcherna i Nya Sporthallen:

– Alltså… jag måste bara få säga det: Bruce The Moose, vilken succe! Han måste ju vara Skandinaviens bästa maskot. Vi har också en väldigt bra sådan i Luleå, men Bruce…


Bruce The Moose med Nils Johansson, mannen som skapade ”Skandinaviens bästa maskot”.

Det är bara att lyfta på hatten för Nils Johansson, mannen som ligger bakom Jämtlands karismatiske hejarklacksledare och Sveriges mest sympatiska älg. Bruce har gett ett så kallat ”mervärde” till Jämtlands hemmamatcher. Kort och gott: Hans närvaro höjer utan tvekan trivselnivån.

Frågan är om ens Nils kunde ana vilken succe som Bruce The Moose skulle göra.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *