Kollektiv glädje


Glädjen är stor i Jämtland Basket i dag. Beskedet att populäre Jaan Puidet blir kvar i klubben var exakt det som både ledare, spelare och även publik ville ha. Niklas Larsson, till höger, säger att det är en ”kanonvärvning”.

Dagens besked från Jämtland Basket måste rankas som ett av de bästa vi kan få i sommar.

Jaan Puidet stannar i klubben.

Oavsett vilka två USA-proffs som kommer att ersätta Mike Bruesewitz och Jabril Durham (vilka näppeligen återkommer till Jämtland) och vilken EU-spelare som fyller tomrummet efter Dino Cinac, är klartecknet från Puidet grymt viktigt.

Det kan vi också se och höra på de reaktioner vi får från Jämtlandspubliken. Det är superlativ i massor.

Jaan Puidet är nämligen en spelare (och människa) som gått hem i ”Älgaland. Hans spelskicklighet räcker långt. Han är snabb, stark och atletisk. Han har en kondition gör att han kan spela intensivt i långa perioder. Hans bästa sida är försvarsspelet, det aggressiva man-man-försvaret.

Jaan Puidet har också andra egenskaper som är minst lika viktiga. Och som gör honom så populär i laget.
Hör bara vad lagkaptenen Niklas Larsson säger:

– Det här beskedet är mycket bra för oss. Jaan är en riktigt bra spelare, en spelare som man älskar att spela med. Han kanske inte alltid sticker ut i statistiken men han gör allt ”skitjobb” otroligt bra vilket är minst lika viktigt. 

– Utanför planen är han en riktigt skön ”snubbe” och väldigt viktigt för lagsammanhållningen. En kanonvärvning för oss.

Den estländske guarden/small forwarden är en sån där härligt okomplicerad arbetsmyra som bara kör. Som bara springer och springer – och sliter. Dag ut och dag in. Som gör sitt jobb utan åthävor. På träning som match. Utan gnäll. Utan någon överdriven vilja att behöva spela första fiolen.

Jaan Puidet är spelaren som älskar att kasta sig in i gröten och riva åt sig returer mitt framför näsan på insidebjässar.

Nästan som en ”Mini-Jösse”.

Å andra sidan planerar Torbjörn Gehrke för att ge Jaan Puidet en lite annan roll nästa säsong. Mer av en målgörande roll.

Det låter spännande. Vi vet att Puidet kan göra poäng. Hans 24 poäng mot Borås före jul är ett bevis för det. Han har ett skott och ett duellspel som håller bra nivå. Dessutom kan det ge honom själv en motivationskick – en extra sporre.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *