Rekordstor styrelse i Jämtland Basket

Sju av de totalt nio ledamöterna i den nya styrelsen fanns på plats vid tisdagens årsmöte för Jämtland Basket.

Jämtland Basket satte ett flertal nya rekord under fjolårets närmast succéartade säsong i Basketligan. I kväll kan det ha blivit ytterligare två rekord.

Vid årsmötet valdes en styrelse på hela nio personer. Kanske den största genom tiderna.

Intresset för att delta på årsmötet var dessutom ovanligt stort. Klubbdirektör Peter Johansson med stab fick bära in extrastolar så att alla skulle få plats.

Mötesordföranden Åke Ljusberg – som återigen lotsade årsmötet på ett smidigt och sedvanligt proffsigt sätt – förklarade:

– Det är en stor ära att få vara ordförande för ett årsmöte med så mycket folk. Det hör inte till vanligheterna att det är så här stort intresse.

Ljusberg körde snabbt igenom de totalt 17 punkterna på dagordningen. De enda punkt som tog lite tid var nummer 10 och 11. Medlemsavgifter och ett förslag till en viss stadgeändring.

Vissa personer tyckte att man kanske borde höja avgiften från 200 och 100 kronor (vuxen respektive under 16 år). Förre ordföranden Ove Fahlen samt Peter Johansson menade att den åsikten inte var fel i grunden, men att det var bättre att fortsätta att låta medlemsavgifterna vara låga och istället stötta klubben genom till exempel medlemsskap i BKV (Basketkorgens Vänner).

– Går du med där blir du dessutom automatiskt medlem i Jämtland Basket, sa Fahlen.

Förslaget till stadgeändring handlade om vissa småjusteringar i relationen till att vara en KFUM-förening, bland annat slopande av åldersgränsen.

Slutresultatet av dessa båda punkter blev att medlemsavgifterna förblev oförändrade samt att årsmötet godkände ändringen i KFUM-stadgan.

Det mest intressanta var annars den ekonomiska redovisningen samt valen av styrelse.

Ekonomin var det enda negativa på årsmötet. Efter fyra år av plusresultat (11 000, 75 000, 385 000 samt 49 000 kronor) blev det i år röda siffror. Ett minus på 24 000 kronor.

Orsaken är bland annat inträdet i Nya Sporthallen som orsakat många nya och oförutsedda kostnader. Ökade hyror, investeringen av reklamskärmar. Dessutom steg kursen på dollarn och euron, vilket påverkade neativt vad gäller Jämtlands löneutbetalningar till de utländska spelarna.

– Slutspelet kostade också mer än vanligt, säger Erik Westin.

JB-ordföranden påpekar att fjolårets säsong har skapat en kunskap om vilka kostnader som blir återkommande. Det gör att klubben kan ha bättre framförhållning om vilka kostnader som blir aktuella.

Jämtland Baskets process för att få tillbaka 95 000 kronor för sociala avgifter för domare gällande 2013-2015, är ännu inte avslutad. 

Klubben driver ett mål mot Skatteverket och har fått rätt i Kammarrätten. Skatteverket har överklagat – men högsta Förvaltningsdomstolen har beslutat att INTE ta upp ärendet.

Skatteverket hänvisar till en annan dom varför de nära 100 000 kronorna ännu inte betalats ut till Jämtland Basket.

Jämtland Basket ger sig dock inte utan har påbörjat en ny process mot Skatteverket.

– Vi tror att vi har goda möjligheter att få rätt en gång till, förklarade Peter Johansson.

Här är den nya styrelsen i Jämtland Basket:

Ordförande: Erik Westin (omval).

Övriga ledamöter: Malin Heilborn, Nils Johansson, Johan Gavelin, Magnus Nilsson, Martin Godenius (alla kvar sedan i fjol), samt Daniel Arnsten, Mikael Bernervall, Calle Hedman (alla nyval).

Valberedning: Jonathan Bolin, Olof Arvidsson, Stefan Hellgren (alla kvarstår).

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *