Jonathan Bolins nya roll

Valberedningen brukar av tradition vara den minst glamorösa av alla poster i en idrottsförening.

Få om ens några strävar efter att jobba i en roll där man nästan som utgångsläge måste inrikta sig på att få fler nej än ja i jakten på nya styrelsemedlemmar.

Jämtland Basket kan dock skatta sig lycklig över att ha en valberedning som både verkar trivas med sin roll och som även är framgångsrik.

Vi pratar om Jonathan Bolin, Stefan Hellgren och Olof Arvidsson. Just det – tre före detta spelare i Jämtland Basket.

Trion gjorde ett synnerligen gott jobb i fjol och fortsätter på den inslagna vägen.

Med ”Jonte” Bolin i spetsen har Jämtland Basket här hittat en valberedning som inger stort förtroende. Att, som i går, kunna presentera en styrelse på hela nio personer är inget annat än en mycket styvt gjort.

Dessutom har Bolin och kompani lyckats rekrytera tre personer som de flesta idrottsklubbar säkert skulle drömma om att ha i sina styrelser.

Visst. Man blir inte framgångsrik enbart på sitt namn eller sin bakgrund, men dessa tre nya ledamöter har både begåvning och förhoppningsvis även energi nog för att kunna tillföra mycket till Jämtland Basket.

Mikael Bernervall är känd för sitt stora driv. Sin breda idrottskunskap. Sitt mod och sitt nytänkande. ”Bernis” har varit tillfrågad förut av Jämtland Basket, men alltid avböjt. I år verkar droppen ha urholkat stenen. Vid 53 års ålder var tiden  mogen att kliva på baskettåget fullt ut. Den här ”värvningen” kan faktiskt bli lika betydelsefull som en Durham eller en Bruesewitz. Så högt rankar vi ”grabben” från Norrgårdsvägen i Lit.

Calle Hedman är oprövad inom basketvärlden. Hans bakgrund inom sport går inte att jämföra med Bernervall, men Hedman verkar ha den där genuina känslan för att kunna sälja en produkt. En talang som visat sig vara framgångsrik i Åres utåtriktade arbete och som nu gett honom ett tungt uppdrag som destinationschef i Östersunds kommun. Driftig, påhittig och modig är attribut som absolut passar in även i en framåtsyftande basketklubb.

Daniel Arnsten är också ett spännande namn. Den Krokomsfödde före detta landslagsfriidrottaren är en sån där person som man får en naturlig respekt för. Dels genom sin alltigenom proffsiga inställning som hårdsatsande längdhoppare, dels genom sin mogna personlighet och sina naturliga ledaregenskaper. Arnsten känns som ”äkta vara”. 

Det känns som att valberedningen har blivit något av en styrkefaktor i dagens Jämtland Basket. Det ska klubben till stor del tacka Jonathan Bolin för, mannen som vid blott 36 års ålder gjort mer för sin moderklubb än vad många gör under en hel livstid.

”Jonte” har varit knattespelare, A-lagspelare, assisterande herrcoach, headcoach i herrlaget, headcoach i damlaget – och nu ordförande i valberedningen.

Å andra sidan: har man initialerna JB vet man kanske vilken klubb som gäller…

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *