Borås vill värva Bruesewitz


Vänder Mike Bruesewitz ryggen åt Torbjörn Gehrke och Jämtland Basket?

Jämtland Basket vill behålla Mike Bruesewitz, men det finns förstås andra klubbar som också är intresserade. Borås är en av dem.

– Borås har varit i kontakt med mig. Men jag förväntar mig att det kommer fler så det är ett ”vänta-och-se-spel” just nu, säger han till NSD:s Basketblogg.

Bruesewitz berättar att Jämtland erbjudit honom ett nytt kontrakt.

– Det är fortfarande osäkert om allt kring nästa säsong. Jag tittar fortfarande på olika alternativ, säger han.

Bruesewitz vill förmodligen ha ett bättre kontrakt. Mer pengar. Kanske vill han även till en bättre liga. Det är naturligt.

Bloggen får hur som helst inga bra vibbar av hur amerikanen resonerar. Om han inte verkligen vill tillbaka till Jämtland av hela sitt hjärta, är han faktiskt inte mycket att ha.

Det viktigaste är att spelare har en genuin längtan att spela för klubben. Speciellt som han redan gjort en säsong i Jämtland och lärt känna medspelare, ledare och publik. Om han ändå inte har den där rätta känslan, harmonin över att återvända – då kan det lika gärna vara.

Oavsett hur bra en spelare är: att välja en klubb (Jämtland) som ett sista alternativ känns sannerligen inte upplyftande. Det var exakt det här som Torbjörn Gehrke förklarade nyligen.

Mike Bruesewitz må vara riktigt bra. Allsidig och basketsmart och en sån där modern forwardstyp som kan göra allt på en plan. Dessutom: för de pengar som han kostade var det en fantastisk värvning. Men han är ingen fantom. 

Bruesewitz startade säsongen som en MVP-kandidat, men tappade successivt formen. I vissa matcher var han bara habil, med överraskande svajigt spel.

Visst blir det svårt att ersätta honom, men med lite flyt kan det gå. En supermotiverad och ung amerikan, nyss utexaminerad från ett USA-college, kan vara väl så bra att ha i laget. Som vi har sett i fallet Doremus Bennerman eller Brandon Peterson.

Att ha en nyckelspelare i laget som hellre skulle vilja vara någon annanstans är aldrig optimalt.

Visst skulle det kännas märkligt om Bruesewitz går till Borås – en konkurrent till Jämtland Basket. Men i så fall finns inte (Jämtlands)hjärtat på rätt ställe och då är bättre att ha en annan spelare på position 4-5, som inget annat vill än att spela under Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *