Jämtlandsduon tar ny sats mot A-landslaget: ”Jobba ännu hårdare”


SM-slutspelet 2017. Niklas Larsson försvarar mot Thomas Massamba. Södertäljeguarden fick plats i VM-kvalgruppen, medan Larsson hamnade precis utanför.

Vedran Bosnic har alltså tagit ut sin VM-kvaltrupp. Ingen Jämtlandsspelare platsade denna gång. Enligt vad vi förstår finns dock Niklas Larsson, Gustav Hansson och Olle Lundqvist med i framtidsplaneringen hos landslagsledningen. 

Ja, Larsson var ytterst nära att ta plats redan i denna VM-kvaltrupp.

– Jag fick faktiskt info av landslaget för några veckor sedan gällande landslagssommaren. Så jag var en av de aktuella spelarna, berättar Niklas.


Niklas Larsson utmanar Mikkel Planthinn i Norrköping.

Är du besviken att du inte kom med?

– Det är klart det är tråkigt att inte bli kallad, speciellt när jag förmodligen var precis utanför. Men de är stenhård konkurrens, speciellt på min position (small forward, nummer 3).

Jämtlandsspelaren har ingalunda kastat in handduken. Hans ambition är att förbättra sig så pass mycket att landslagsledningen omöjligt ska kunna nobba honom nästa gång. 

– Det gäller bara att jobba ännu hårdare och ha en bättre säsong så tror jag att jag kommer få chansen, säger han.

Samma inställning hittar vi hos Gustav Hansson. 

– Det här betyder bara att jag får fortsätta träna på, vilket jag kommer att göra, säger Gustav.

Gustav Hansson fanns inte med när Vedran Bosnic presenterade sin VM-kvaltrupp. ”Jag får fortsätta att träna” säger Jämtlandsguarden till Bloggen.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *