Upplev fjolåret igen – i bilder, del 5

Jämtland-Borås. En av många matcher med välfyllda läktare. Fyra publikrekord sattes totalt, ett före jul och tre efter jul. 


Jämtland hade flera spelare som togs ut i diverse ungdoms- och juniorlandslag. Här är det Ragundafostrade Nils Axelsson som matchar i blågult.


En av succespelarna i Jämtland var nyförvärvet, small forwarden Preston Purifoy. Hans atletiska försvarsspel, med många vältajmade blockar, var en bidragande faktor till Jämtlands fina resultat. Efter jul började Purifoy även att bomba i treor på ett sätt som gjorde honom till en riktig matchvinnartyp. Här ser vi honom sänka ett straffkast mot Södertälje.


Nye Alberto Garcia under sin sista match med Östersund. Spanjoren lyckades inte övertyga under sitt första år i klubben utan ersattes av…


… Antonio D’Albero. Italienaren gjorde ett utmärkt jobb, men hade maximalt oflyt med skador i truppen, bland annat på Taylor Proctor, till vänster. 

Jämtland-Norrköping efter jul. En skytt attackerar en annan skytt. Niklas Larsson mot Mikkel Plannthin i en match som Jämtland vann med hela 83-59.


ÖB: USA-guard Elisha Harris under en hemmamatch. Harris kom från Mark och kombinerade spel med att vara headcoach på Östersunds BG.

Max Tandberg Wall gjorde en glädjande och stark comeback i Jämtland U. Här ser vi honom spexa efter en segermatch i division 1.


Gustav Hansson var en av många solstrålar i Jämtland. Han växte en nivå i spelstyrka sedan året innan. Framförallt i offensiven. Hansson avslutade året som ligans bästa (!) trepoängsskytt.

Olivia Lindgren mot Agnes Nordström i SM-finalisten Udominate.

 

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *