Jonte: ”Klart att jag vill fortsätta”

Jonte Karlsson har ingen avsikt att lägga av.

Borås ville inte förlänga kontraktet och nu står Jonte Karlsson utan jobb.

– Det var ett lite märkligt sätt som jag fick beskedet. Nog hade jag varit intresserad av att samtala om en fortsättning, sammanfattar Jonte Karlsson händelserna runt att han inte blev kvar i Borås.

Den förre Jämtlandscoachen svarade för en klart godkänd comeback som ligacoach. Hans Borås blev femma i grundserien med 17 segrar och 15 förluster. Kvartsfinalen mot Uppsala gick inte lika bra, men då låg också Karlsson delvis utslagen med ett ryggskott av den värre modellen. 

– Vi vann i alla fall mot alla lag i grundserien (två gånger mot Luleå). Trots att vi var ganska tufft drabbad av skador, förklarar Jonte.

Nu då – vad händer med dig i höst?

– Vet inte. Jag vill så klart vara kvar i basketsporten, men det är inte så lätt när man betraktas som gammal. Dessutom finns det inte så många jobb.

Karlsson har även sökt arbeten utanför basketen – hittills utan framgång. Han hade klart med en anställning, men efter en omorganisation i sista stund gick det jobbet upp i rök. Kanske kan det bli aktuellt att söka hos Svenska Basketbollförbundet igen.

En tjänst som landslagschef är utannonserad. Faktiskt samma tjänst som Karlsson hade under flera år.

– Ja, det stämmer. Den tjänsten påminner om den jag hade. Vi får se. Jag är öppen för allt, även inom andra idrotter, säger Jonte som i alla fall är på klar bättringsväg vad gäller ryggen.

– Det känns bra. 

Publicerat av

Hans Andersson