Olle Lundqvist osäker – EM-slutspelet i fara


Knäskadan gör att EM-slutspelet är i fara.

Olle Lundqvist har fått tillbaka smärtan i ena knäskålssenan. Därmed är sommarens EM-slutspel för H18 i fara.

Jämtlandsspelaren har hållt sig borta från träning och spel i vår och sommar – allt med sikte på att bli helt bra, en gång för alla.

– Jag kör fortfarande rehab och blir stadigt bättre, berättar Olle för Bloggen

Hur ser du på EM?

– Läget inför EM är fortfarande oklart, men jag hoppas att jag ska kunna vara med. Men självklart prioriterar jag att bli bra med knät. Finns det en risk att de skulle bli sämre tycker jag inte det är värt att riskera. 

Planen är att bibehålla styrkeövningarna även under matchsäsongen och genom denna förebyggande träning hålla smärtan borta.

Om några veckor kommer Olle Lundqvist att ta beslut om medverkan i EM. Blir det ett återbud kommer Oliver Gehrke troligen att bli ensam Jämtlandsspelare i Sveriges H18-trupp.

Sverige spelar just nu NM i Finland och rapporterna därifrån är inte enbart goda. Förlust mot Norge i första matchen och dessutom en fotledsstukning på Oliver Gehrke i match 2 mot Danmark.

– Vi testade foten i dag, men det blir inget spel. Vi gör samma procedur i morgon för att se om jag kan spela, säger Oliver.

Två andra jämtar i landslaget är Daniel Johansson och Samuel Berkelund. De börjar ett fyra dagar långt U20-läger i morgon, i Malmö. Därefter tas EM-truppen ut.
 

Publicerat av

Hans Andersson