Upplev fjolåret igen, i bilder – del 8

Jaan Puidet är en riktig försvarsspecialist. Här ser vi honom stoppa Mikkel Plannthin i Norrköping i den match som Jämtland vann med 83-59.


I takt med att ÖB:s trupp blev mindre och mindre, ökade ansvaret på några få spelare. Till exempel på Danielle Elvbo här, som fick en än mer bärande roll ihop med bland annat Taylor Wurtz och Olivia Lindgren. 


Erling Salomonsson är en av Jämtlands största basketledare genom tiderna. Ja, i flera avseenden är han unik. Till exempel som den första ledaren att föra ett lag till ett SM-guld. Det hände 1967, då Erling coachade KFUM Östersunds damer till JSM-titeln. Här är en bild på honom i samband med 50-årsjubileet, som firades med bland annat ett besök i Nya Sporthallen. Hela laget utom en spelare var samlat i Östersund under tre dagar.


Glada miner strax före första uppkast mellan Jämtland och Luleå. Mike Bruesewitz och Yannick Anzuluni ser den roliga sidan av en basketmatch.


Jämtland-Luleå igen. Jabril Durham driver fram mot Quinton Upshur och Brice Massamba.


Fyra ÖB-spelare snackar ihop sig under en hemmamatch. Matilda Ståhl, Taylor Wurtz, Isabelle Edholm och Elisha Harris.


Dino Cinac hade en turbulent säsong. Jämtlandsforwarden spelade stor basket i början och låg länge i topp i poängligan. Då kom smällen. Kroaten skadade foten borta mot Södertälje och tvingades till en lång vila. Cinac kom tillbaka i slutskedet av säsongen, men lyckades aldrig nå samma slagstyrka. Här ser vi honom under en träning, strax innan han ska göra comeback.


Jämtland U-Luleå BG i division 1. Landslagsguarden Adam Johansson med bollen.


Anton Kobylak-Berglund var nog den spelare som registrerade flest matcher under säsongen. Förutom att han var en ordinarie kugge i Jämtland A, fanns han även med i de flesta division 1-matcher för Jämtland U. Här ser vi honom attackera korgen med JBU.


Mot slutet av säsongen presenterade Östersund Basket ett tungt, treårigt samarbetsavtal med fiberföretaget IP-Only. ”Vi är mycket glada. Vår målsättning är att vara ett nationellt etablerat elitlag och det är en styrka att ha både lokala och nationella partners” sa sportchefen Krister Blomgren. Här tillsammans med företagets VD Henrik Ringmar, som är tidigare landslagsman i basket, och storstjärnan Taylor Wurtz.


Olivia Lindgren forsar fram mot Udominate.


Östersunds historiska H19-lag under kvartsfinalspelet i SM på hemmaplan, även kallad ”Great Eight”. ÖB vann sammandraget och gick vidare till Final Four i Norrköping. H19-laget är Jämtlands genom tiderna bästa juniorlag på herrsidan, med fyra J-landslagsmän, samt en femte (John Pålsson) som varit uttagen som reserv. Bakom dessa finns ytterligare sju-åtta spelare av bra klass som tillsammans formar ett lag med både topp och bredd.Publicerat av

Hans Andersson