Präktigt bottennapp av Sverige H18

Förlust med hela 58-88.

Nä, fredagens landskamp mot hemmanationen Estland blev en svidande bakläxa för coachen Panagiotis Nikolaidis och hans H 18-landslag.

Trots att Estland vilade stora delar av sin förstafemma i andra halvlek, var Sverige chanslöst. Det var fråga om en ren och skär utklassning.

Estlands storstjärna, 190 cm långe guarden Kristian Kullamäe spelade bara 10 minuter, men hann ändå med att sätta 16 poäng. Kullamäe har förresten precis skrivit på för tyska Oettingen i andraligan.

Jämtlandsduon Oliver Gehrke och Adam Johansson spelade 24 respektive 14 minuter, men hade båda en dag de nog helst vill glömma. Gehrke sköt till exempel bara  1/9 – en total kontrast till stormatchen mot Lettland då det blev hela 26 pinnar.

Sveriges H 18-landslag ser inte ut att ha det som krävs för att ta sig upp från B-gruppen i det kommande EM-slutspelet i Tallinn. 

En orsak är de skador eller avhopp som truppen åsamkats. Största avbräcket är att lagets stora stjärna, Jämtlandsguarden Olle Lundqvist, är knäskadad och verkar missa EM. Där tappar Sverige sin bästa kraft.

Sverige avslutar lägret i Estland med en returmatch under lördagen. Då vill vi gärna se en präktig revansch från Nikolaidis och övriga laget.

Estland-Sverige 88-58

24-15, 17-5, 25-20, 22-19

Estlands bästa: Kristian Kullamäe 16. Sveriges bästa: Beni Fungula 10… Adam Johansson 3, Oliver Gehrke 2.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *