Gehrke efter Estlandsmatchen: ”Mycket viktig vinst”Oliver Gehrke och Adam Johansson avslutade lägret i Joulumäe med en moralstärkande triumf mot Estland
.

Sveriges H18-landslag fick alltså den perfekta avslutningen på lägret i Estland. Segern mot hemmanationen var nästan ett måste efter djupdykningen i fredags (58-88).

– Det var en mycket viktig vinst, säger Oliver Gehrke, som under lägret blivit utsedd till lagkapten.

Den ”utmärkelsen” ska inte underskattas. Jämtlandsspelaren är ett år yngre än flera andra lagkompisar (född 2000 jämfört med 1999), men ändå har Panagiotis Nikolaidis gett kaptensbindeln till Gehrke.

Det visar på att 17-åringen även har de mentala kvaliteterna, lagkänslan och den nödvändiga ledarförmågan. 

Hur har träningslägret varit i Joulumäe?

–  Jag tycker det har varit bra och lärorikt. Vi har fått en bättre syn på vad vi måste göra i försvar och vad som fungerar för oss i anfall och så vidare. Det kan också bli någon eller några tillskott av spelare som inte varit här.

Jämtlandskompisen Adam Johansson var inte med på vårens samlingar, men har nu fått chansen i laget.

– Adam har spelat helt okej med tanke på de möjligheterna han fått. Det kan vara svårt när dina minuter inte är stabila, men han har jobbat på, säger Oliver, som själv är nöjd med sin insats under lägret.

– Jag har också spelat helt okej. Jag hade en grym första match (26 poäng, varav otroliga 8/11 på treorna), fick ett bakslag i den andra, men i dag tycker jag att jag kom tillbaka och spelade stabilt.

Det vi ska notera är att Lettland inte hade riktigt ordinarie lag. Mot Sverige syntes det att laget saknar det så viktiga samspelet.

– Estland var bättre samspelt. De agerade också tuffare än oss i går. Men i dag var det lite tvärtom, menar Oliver Gehrke.

 

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *