Många klubbar jagar Dino Cinac


Aggressivitet och temperament. Det var två av de saker vi minns från de två säsonger som Dino Cinac gjorde i Jämtland.

Dino Cinac är ett hett namn i europeisk basket. Den store kroaten har fått anbud från Italien och Belgien, men också tre kontraktsförslag från Kroatien.

– Inget är klart. De tre klubbarna från Kroatien erbjuder bra kontrakt, men jag avvaktar. Jag vill gärna till något riktigt bra lag i andra ligor i Europa, säger Dino till Basketbloggen.

Kontraktsförslagen från Italien och Belgien skulle kunna vara sådant som får Cinac att slå till, men 28-åringen vill inte bestämma sig än.

– Det är lite för tidigt att skriva på just nu.

Dino Cinac befinner sig just nu i Zadar, en kuststad i Kroatien. Han är inbjuden till träning med stadens lag. Zadar är en av Kroatiens mest klassiska klubbar, bildad 1945 och med en hängiven supporterskara som är välkänd på Balkan. Arenan, Kresimir Cosic Hall sväljer hela 7 800 åskådare.

– En av mina ex-coacher finns i Zadar och han vill värva mig. Jag väntar på ett förslag därifrån.

Hur mår kroppen just nu?

– Jag är äntligen helt fri från skador och kan verkligen jobba med att bygga upp kroppen. Det är tufft att spela utan att känna att kroppen är så stark som man vill.


Dino Cinac under fjolårssäsongen, i en hemmamatch mot Umeå.

Dino hade hoppats kunna fortsätta i Jämtland Basket, men så blir det alltså inte.

– Ja, så är det. Det är synd eftersom jag är helt kry. Förra säsongen var ok från mig, även om jag fysiskt sett kanske bara var 30-40 procent redo för spel. Jag försökte att spela genom smärtbarriären. Men Jämtland bestämde sig för att gå i en annan riktning (och satsa på en annan spelare).

Hur kändes det, med tanke på att du blivit en stor publikfavorit för Jämtlandspubliken?

– Direkt när jag fick veta om det var jag inte speciellt glad, men nu behöver jag titta efter nya utmaningar.


Dino Cinac ledde länge poängligan i fjol, men en skada gjorde att han inte kunde avsluta säsongen så bra som han hade börjat.

Faktum är dock att Jämtlandspubliken ännu inte fått se Cinac i hundraprocentigt slag under en hel säsong.

– Jag hade hoppats på att få visa folket i Jämtland hur jag är när jag är helt kry i kroppen, men det kommer tyvärr inte att hända.

Den populäre kroaten, som gjorde sig känd för att alltid ge sitt yttersta i alla lägen, vill tacka alla som stöttat honom under tiden i Jämtland Basket. Spelare, ledare och åskådare.

– Tack så mycket. Det var roligt att vara en del av processen att bygga ett starkt Jämtlandslag och en stark klubb.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *