Ambitiöst av Ragunda – USA-besök på basketläger

Lilla Ragunda Basket är en framåt förening. Det har vi fått många bevis för genom åren. Nu är klubben på G igen. Man ska arrangera ett basketläger i Hammarstrand – med besök av åtta amerikanska tjejer som antingen har spelat eller spelar collegebasket hemma i USA.

De ska vara i Östjämtland i en vecka och vara ledare för detta basketläger. Det blir även en träningsmatch mot Östersund Basket.

Ragunda har som bekant fostrat två spelare som gått vidare till landslagsspel för Sverige. Det är syskonen Emilia och Nils Axelsson. 

Emilia hade troligen spelat i D18-landslaget i sommar, men på grund av återkommande skador, tackade hon nej. Hon väljer istället att styrketräna för att bygga upp kroppen. Säkert ett klokt beslut.

Nils var uttagen som reserv till H16-landslagslägret i Estland, men också han tvingades lämna återbud. Det är en envis armbågsskada som vägrat att bli helt bra.

Förhoppningsvis är båda syskonen Axelsson klara för spel i augusti, då lagträningen börjar i Mark för Emilia och i Jämtland U för Nils.

Publicerat av

Hans Andersson