Träningsstart i Nya Sporthallen


Jämtland U startar sin lagträning i dag.

Då är vi framme vid en ny Basketvecka och en av höstens höjdpunkter för spelare och ledare i Jämtland Basket och Östersund Basket – starten för lagträningarna.

Just det; den stora säsongsstarten i Nya Sporthallen. I dag, måndag, river både Jämtland U och Östersunds damer igång på allvar. Träningarna kommer att ledas av de två nya headcoacherna, Hans Vågström och Wiktor Buska.

17.00 för Jämtland U, 18.30 för ÖB. Samma tider gäller även tisdagar och torsdagar, åtminstone den närmaste tiden. 14 augusti börjar även Jämtland A att köra. 

Varken Jämtland U eller ÖB kommer dock att vara fulltaliga redan nu. Alla nyförvärv har inte anlänt än och vissa spelare är kanske fortfarande på semester.

Här är alla huvudpunkter i veckan:

Måndag 31 juli: träningsstart för division 1-grabbarna i Jämtland U samt damerna i Östersund.

Måndag 31 juli: vilodag i H18-EM i Estland.

Tisdag 1 augusti: H18-EM: näst sista gruppspelsomgången. Sverige möter Holland, 15.00.

Onsdag 2 augusti: premiär för det nyinstiftade VM-kvalet för herrar. Sverige möter Bosnien i Norrköping, 18.00. Matchen kommer att sändas på Basketförbundets facebooksida, men även via youtube. Jakob Törnell och Jenny Håkansson refererar och det blir en proffsig sändning med fyra kameror, repriser och FIBA-grafik.

Onsdag 2 augusti: EM för H18. Sista gruppspelsmatchen. Sverige-Tjeckien, 12.45.

Torsdag-söndag: EM i Tallinn avslutas med placeringsmatcher. 

Lördag 5 augusti: VM-kval, herrar. Omgång 2. Armenien-Sverige. 17.00. Svenska Basketförbundet jobbar på att sända matchen på samma sätt som mot Bosnien.


Träningsstart för Matilda Ståhl och hennes lagkompisar i ÖB i dag.

Publicerat av

Hans Andersson