Scouting i 30 år: här är de bästa värvningarna av Wagenius


Av alla spelare som Jämtland Baskets chefsscout Bo Wagenius har hittat genom åren, är det tre spelare som sticker ut extra mycket.

Bo Wagenius har scoutat spelare för Jämtland Basket sedan i slutet av 1980-talet. Tusentals spelare har passerat genom hans databank. Små guards med stora skott, stora bjässar på runt 210 cm, unga rookies direkt från college i USA, rutinerade rävar från Europa och från USA med flera.

Vem som är den bästa värvningen?

Nä, det är varken Bennerman, Zabas, Besselink eller Hargrove.

Wagenius har två helt andra spelare som sina två favoriter. Två spelare som blev vattendelare för Jämtland Basket och som på kort tid förvandlade säsongen från mörker till ljus.

– Jag måste nog säga, kanske något otippat, Kirk Baker och Darnell McCulloch. De vände ensamma på säsongen 2001/02 när de ersatte Oliver Simmons och Craig Peper, förklarar Bosse.

– De här två spelarna tog Jämtland till en femte och avgörande kvartsfinal mot Norrköping. De var stora och starka och hade vinnarskallar, som man brukar säga om hästar.

Det finns även en tredje spelare som Wagenius känner extra starkt för. En spelare som hämtades i en av de mest obskyra ligorna,  där knappt några klubbar ens bemödar sig att leta.

– Jag måste förstås också säga Mike Bruesewitz, menar Bosse och tillägger:

– Det finns säkert fler spelare än de här, men dessa tre känner jag mest för.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *