EXTRA: Nyförvärv till Östersund Basket?


ÖB har enligt våra källor fått klart med en ersättare till flyktade Taylor Wurtz (bilden).

Enligt vad Bloggen erfar har Östersund Basket fått klartecken från en andra spelare från USA. 

Det ska vara en utpräglad målgörare, som i så fall blir ersättare till Taylor Wurtz. Spelaren i fråga har nästan exakt samma mått som Wurtz, runt 183 cm, och också samma position, 2-4:a.

ÖB väntas offentliggöra nyförvärvet i nästa vecka. Håll utkik på på op.se samt ltz.se eftersom Bloggen planerar en solsemester utomlands.

Nye headcoachen Hasse Vågström får kanske även en tredje utländsk spelare till truppen. Vår källa berättar att ÖB:s klubbledning, med Krister Blomgren och Bosse Svensson i spetsen, jobbar hårt för det.

I så fall handlar det om en EU-spelare. De kontakterna är alltså påbörjade, men något avtal är ännu inte klart.

Uppgifterna är i alla fall väldigt lovande. Med tanke på alla spelarförluster behövs det förstärkningar. Tre vassa utlandsspelare kommer att lyfta detta rekordunga (?) ÖB – förhoppningsvis så mycket att laget klarar sig upp till Superettan.

Hur är läget i övrigt i truppen?

– Vi tränar för fullt. Just nu är vi i hall fem gånger i veckan. Vi kör vidare med styrka och kondition och lägger grunden för resten av säsongen, berättar Hasse.

Nästan alla spelare är tillbaka från semester och annat. De som fattas är Sinit Tesfaslassie (nya guarden från Blackeberg) samt Alexandra Andreou. Sinit är på plats från 1 september.

Andreou är en spelare som Hans Vågström värnar mycket om. 19-åringen är en välskolad forward och en lojal lagspelare som med sin positiva inställning betyder mycket för gruppen.

– Ja, jag vill givetvis gärna ha ”Alle” i vår matchtrupp. Hon har sagt att hon ska börja träna med oss, men vill avvakta med att spela matcher. Just nu är jag i alla fall nöjd med att hon är tillbaka i träning.

ÖB-coachen räknar med att ha cirka 25 spelare i A- och U-truppen.

– Vi skulle vilja ha ytterligare några spelare i träning, men för tillfället har vi inte flera. Eventuellt kan någon ”gammal” spelare starta igen, men vi har lovat inte att nämna namn ännu. 

Publicerat av

Hans Andersson