Nästa basketvecka – då är Will Paul i bättre skick


Will Paul har haft en jobbig start i Jämtland Basket. Tidsomställningen har varit extremt jobbig för den nye centern. Men nästa vecka räknar headcoachen Torbjörn Gehrke att Paul är klart piggare.

Nästa Basketvecka kommer att innehålla träning och åter träning för tre länets elitlag, Jämtland A, Jämtland U och Östersunds damer.

Från måndag till söndag blir det intensiv drillning av spelsystem, kondition, teknik, skott med mera.

Coachkvartetten Torbjörn Gehrke, Zeljko Brlek, Hans Vågström och Wiktor Buszka ska fortsätta att lägga grunden för sina respektive lag. Däremot kommer inte Anders ”Bagarn” Olsson att vara inblandad. Han har avböjt att vara med i Jämtland under säsongsstarten.

– ”Bagarn” har tackat nej under hösten. Det innebär att det i nuläget blir jag, Zeljko och ”Pecka” som kommer att avlasta Wiktor i division 1-laget. Men vi jobbar på att hitta en permanent lösning för Basketettanlaget, berättar Torbjörn Gehrke.

Nästa vecka kommer också att vara starten för lite av den ”riktiga” lagträningen. Jämtland A kommer då att ha hela truppen samlad. Jaan Puidet anlände i torsdags och efter fyra dagars vila är han redo att börja köra.

Hur är det med Will – kan han träna för fullt då?

– Will lider fortfarande otroligt mycket av tidsomställningen. Det är inte så vanligt, men genom åren har jag haft några spelare som haft samma problem. Det vill säga att kroppen vägrar att ställa om sig. Han är vaken på nätterna och kroppen är helt slut på dagarna.

– Just nu har han ingen energi att träna. Han blir helt tom efter uppvärmningen. Will behöver helgen på sig för att hans kropp ska ställa om sig till svensk tid.

Jämtlandscoachen tror ändå att hans nye center är 1-2 veckor från att vara i spelform.

– Det är bland annat det som en försäsong är till för, så jag är inte bekymrad. Will är en veteran som vet vad det handlar om och vilka krav som han har på sig, med start 6 oktober.

Brandon Taylor har klarat tidsförskjutningen bättre. Det har gjort att han har kunnat visa upp mer av sin spelstyrka.

 – Brandon kommer fysiskt att vara bättre än jag trodde för oss. Han är större, snabbare och starkare på små ytor än vad jag förväntade mig. Hans returtagning ser också något bättre ut än vad jag trodde. Skottet är som jag trodde – mycket bra, säger Torbjörn Gehrke.

Med de orden stänger vi ”Bloggbutiken” för ett antal dagar. Nu väntar en solsemester i Spanien. 😄 

Publicerat av

Hans Andersson