Genrepsdubbel för Jämtland: ” Vi är redo”


Torbjörn Gehrke.

Norrköping och Uppsala, båda på bortaplan. I dag och i morgon. Fredag-lördag.

Det är Jämtlands genrepsdubbel inför nästa veckas ligapremiär.

– Vi är redo, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtlandscoachen vill gärna se sitt lag göra försäsongens bästa prestationer i dessa två matcher. Helst också ta två vinster.

– Visst. Det närmar sig ligapremiär och då vill man ha både bra prestationer och bra resultat.

Gehrke pekar på några detaljer i spelet som han är särskilt viktiga. Bollförflyttningen. Att involvera alla spelare i anfallen.

– Jag märker tendenser på träningarna att vi klickar bättre offensivt. Defensivt kommer det att ta längre tid innan allt sitter där. Det är ett nötande av positioner, av fotisättningar med mera.

Kommer ni att kunna ha samma typ av försvarsspel i år som i fjol?

– Nej, vi är helt annorlunda som lag i år. I fjol var vi små och tvingades spela aggressivt. Ibland extra högt upp i banan för att ta bort tid i halvplansspelet. Vi hade enorma problem mot de största lagen, typ Uppsala och Umeå, speciellt när vi saknade Dino. Då fick vi stryk fysiskt sett.

– I år är vi större och tyngre och inte lika snabba. 

Torbjörn Gehrke märker att den fysiska statusen blir allt bättre i sitt lag. Spelarna (framförallt de som dragits med småskador och de som inte kunnat köra tuff sommarträning) orkar mer, klarar av att spela med hög intensitet längre och längre.

– Det är en markant skillnad jämfört med tidigare.

När det gäller truppen börjar läget att utkristallisera sig. Den tolfte spelaren just nu är John Pålsson. 19-åringen har tagit utmaningen och uppflyttningen på rätt sätt och kört på med en uppfriskande ambition och inställning.

Torbjörn Gehrke älskar när yngre spelare visar sån attityd.

– Jag tycker det är så härligt att se våra egna spelare, som är fostrade i Jämtland, ta för sig. Nu har vi Adam (Johansson) och John med oss i Träningstruppen. Sedan finns det andra som kan komma ifråga senare och då kan vi eventuellt utöka truppen till 13 spelare.

Bröderna Tandberg-Wall (Max och Felix är två av de hetaste namnen när Gehrke tittar på uppflyttning från Jämtland U. 

– Båda är väldigt intressanta. Tyvärr har Max haft väldigt svårt att komma loss från sitt jobb den senaste tiden och inte kunnat träna med oss.

Vad säger du till de som tycker att årets Jämtlandstrupp är tunnare än i fjol?

– Du är inte den första som påstår det. De menar att vi har tappat Anton (Kobylak-Berglund) och Samuel (Berkelund) och ersatt dem med två yngre killar i Daniel (Johansson) och Oliver (Gehrke). Det är rätt. Men jag tror inte att ”Danne” och Oliver är sämre. De kommer att göra ett minst lika bra jobb. Tiomannaroteringen är INTE sämre.

– Det vi däremot har tappat är ”Danne” och Oliver som nummer 11 och 12. Två U-landslagsmän. Men å andra sidan har vi även i år två landslagsaktuella spelare som 11:a och 12:a.

Torbjörn Gehrke menar förstås Adam Johansson (petad i sista stund i sommarens EM-trupp för H18) och John Pålsson (reserv i den första truppen).


John Pålsson blir den tolfte spelaren i Jämtlands trupp. Den skicklige skytten var i somras uttagen som reserv i en förberedande landslagstrupp för H18-landslaget.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *