Gehrke: ”Är inte ett dugg orolig”


”Är inte ett dugg orolig”.

Först en kanonprestation och seger mot ett obesegrat Norrköping.

Sedan förlust mot Uppsala efter en slät insats.

Hur ska vi tänka då?

– Jag avfärdar inte förlusten, men jag är inte ett dugg orolig. I dag var vi mentalt trötta och slutade att röra oss. Vi slutade att slå den där extra passningen och blev lite för själviska. Men allt det här var hela poängen med resan. Att vi ska vänja oss vid tuffa förutsättningar och kunna hantera uppkomna situationer. I serien kommer vi också att få täta matcher ibland, säger Torbjörn Gehrke och tillägger:

– Jag är otroligt tacksam att insatsen kom i dag. Då kan vi lära oss.

Ni svarade för en stark första tia – eller hur?

– Jodå, men jag såg tendenser att vi bromsade in i vår intensitet. Sedan bjöd vi in Uppsala i matchen och de kämpade verkligen bra. Tog fler returer trots att de har ett kortare lag. Men de har bra guards och spelar rörligt. När de får in en spelare till kommer de att kunna bli en slutspelskandidat.

Vad säger du om genrepsdubbeln?

– Mycket var bra mot Norrköping. Offensiven, spridningen av poängen med sex man på dubbla siffror. Försvaret var riktigt bra i andra halvlek. Jag är också väldigt nöjd med Niklas som fick i sina skott och Gustav som ledde laget fint och spelade aggressivt.

Antto (Nikkarinen)?

– Han var väldigt nära att spela i dag, men vi ville inte chansa.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *