Salmonsson plusfaktor när Jämtland U vann igen

Personbästa på alla sätt av Petter Salmonsson.

Jämtland U tog andra raka segern i Basketettan. 81-67 i går mot Akropol och i dag 81-68 mot Uppsala U.

Väldigt skönt för Wiktor Buszka och hans lag som vann mot ett lag med två ligaspelare. Uppsala U ställde upp med Alan Zekovic och Linus Brandin från ligatruppen.

Zekovic var bäst med 21 poäng, men det räckte inte.

Jämtland U fortsatte där de avslutade i går mot Akropol. Men det satt hårt åt. Uppsala U ledde efter första perioden och vann den tredje stort.

Inför den sista perioden var läget 57-59. Då släppte Buszka och Jämtland en sista bomb: man ökade tempo och intensitet och vann tian med 22-11 och hela matchen.

Buszka matchade alla tio spelare – precis som i går. Det är väldigt bra och kanske även en självklarhet eftersom det handlar  om ett utvecklingslag. Adam Johansson fick mest tid, 35 minuter. Det är heller inte fel eftersom en trygg PG betyder så oerhört mycket för ett lag.

Vi rosar Daniel Johansson igen för en totalt sätt mycket stark match. 19 poäng och 12 returer. Petter Salmonsson var också ett stort plustecken. 12 poäng och 6 returer. Hans bästa division 1-match hittills, där han sköt nästan hundraprocentigt.

Salmonsson är en riktig friskus, med ett löpsteg och en speed som knappt någon annan. Han rör sig som en gasell på banan och spelar utan rädsla. Pappa Olof var en mycket skicklig ligaspelare i KFUM Jämtland på 80- och 90-talet och det syns var han fått talangen från.

Roligt också att John Pålsson hittat skyttet igen och att Max Tandberg Wall gjorde sin bästa insats för säsongen.

Bakom dessa var Oliver Gehrke som vanligt stabil.

”Småälgarna” vänder nu hem till skogen igen, både med en förbättrad självkänsla och med vetskapen att det väntar fyra (!) raka hemmamatcher.

Central, Lidingö, AIK U och Norrort kommer på besök till Jämtland mellan 12 november och 10 december.

Uppsala U-Jämtland U 68-81

23-21, 15-24. 19-14, 11-22

Uppsalas bästa: Alan Zekovic 21. Jämtland U: Daniel Johansson 19, Petter Salmonsson 13, Max Tandberg Wall 12, John Pålsson 12, Oliver Gehrke 12, Adam Johansson 11, Jacob Ward 2.

Returer: 44-45 (Daniel J 12).

Assists: 6-13 (Adam J 5).

Steals: 7-5.

Turnovers: 12-9.

Publicerat av

Hans Andersson