Spires lämnar Södertälje – flyttar till Spanien


Från SBL till ACB. Nick Spires lämnar Södertälje. FOTO: TT

Det kan man kalla en riktig nyhetsbomb.

Södertäljes landslagscenter Nick Spires lämnar klubben. Han är klar för spanska Obradoiro i ACB-ligan.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år. 

– Inga är mer glada och stolta än vi som jobbat nära Nick under de två senaste säsongerna att han nu får sin chans på denna höga nivå. Detta är ett kvitto på att den miljö som vi har i Södertälje är helt outstanding när det gäller att utveckla spelare med kapacitet att lyckas internationellt säger Kings headcoach Ludwig Degernäs på hemsidan.

 Nick Spires själv är upprymd.

– Det här är målet som Vedo (Bosnic) och jag satte på hans kontor för två år sedan och det vi jobbat mot. Jag vill tacka klubben för förståelsen och att låta mig gå mitt i säsongen och framför allt mina lagkamrater som bara varit stödjande i mitt beslut. Jag kommer sakna dem massor, säger Nick Spires. 

Ersättaren lär bli en amerikansk spelare. Det lär dock knappast bli klart i närtid.

Fram tills dess kommer Södertälje att använda sig av Aaron Anderson och Adam Ramstedt som insidepar. 

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *