Två dagar kvar – och Taylor tränar

Brandon Taylor där vi vill se honom – på planen.

VM-kvalets första två matcher är avklarade. Nu kan ligaspelet gå igång igen i Europa. 

I SBL börjar i morgon fredag med två matcher. Nässjö-Borås och Uppsala-Umeå. Omgången fullbordas på lördag med Norrköping-Luleå och Jämtland-Södertälje.

Stadium Arena bjuder in till en 18-match medan Jämtland Basket återigen satsar på 20.04 som starttid.

Fjolårets försök med två extremt sena lördagsmatcher blev succe. Speciellt den andra, SM-kvartsfinal 4 mot Södertälje, var ett minne för livet.

Nytt publikrekord (nära 1 700 åskådare), fantastisk basket, fantastisk stämning – och Jämtlandsseger. 

Klubbordföranden Erik Westin flaggar för att fortsätta med sena lördagsmatcher. 

Vi tror att det är smart. Som idrottsledare behöver man kunna sätta örat mot marken och lyssna in ljudet och fotstegen hos folket där ute. Man behöver observera och identifiera signaler, tecken i tiden, nya vanor – och agera därefter.

Basketligamatcher klockan 20.04 på lördagkvällar var otänkbart förr i tiden. Tydligen inte nu.

Människors vanor har ändrats – något vi fick uppleva i fjol i Nya Sporthallen. Vid speciellt den andra lördagsmatchen träffade Bloggen på ett antal åskådare som vanligtvis sällan sätter sin fot på Jämtland Baskets matcher.

En sen lördagkväll var dock ett bättre alternativ för dessa åskådare. Dagens aktiviteter var avklarade. Shopping, middag och familjen hade fått sitt. 

Då var det fritt fram att kunna lägga några timmar på basket på kvällskvisten.

Synnerligen intressant.

Sedan är det väl också så att hemmalaget behöver gå bra och vinna för att lördagsmatcher ska bli lyckade. Så var det i fjol med Jämtland. Aldrig tidigare har klubben haft ett så framgångsrikt lag.

Det gav den bästa möjliga förhandsreklamen.

Hur går det då i år och framförallt på lördag?

– Det kan bli rekord. Vi har cirka 400 middagsgäster (Before Basket och julbord). Det är en bra indikator på hur mycket folk vi får till hallen, säger ”Pecka” Johansson och Erik Westin, som hoppas på en publiksiffra runt 1 500.

Jämtland Baskets satsning på Before Basket har hållit på i många år och det verkar bara bli mer och mer populärt. Att träffas över fika eller en bit mat, med senaste nytt från Jämtlands headcoach, är en perfekt kombination.

Utbyggnaden av restaurangen i Nya Sporthallen har betytt att BB fått större ytor. Fler gäster får plats.

Lördagens satsning – där det bjuds på ett julbord – kan slå alla möjliga rekord.

Där i våningen ovanför, på basketgolvet, springer numera Brandon Taylor runt på friska ben (eller fötter). Amerikanen har fått tillåtelse att köra för fullt efter cirka åtta veckors vila.

Tisdagens pass gick hur bra som helst.

– Får han ingen bakslag kan vi anse att skadan är läkt. Men Brandon är fortfarande ett par veckor ifrån match, menar Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *