Taylor, publikrekord och trivselfaktorn

Visst var han värd en riktig High five, Brandon Taylor.

Klockan har hunnit bli 00.30, natten mot torsdag. Bloggen ligger hemma i soffan och tänker tillbaka på 2017 års sista hemmamatch för Jämtland Basket.

Seger med 106-79 mot Umeå efter makalösa 37-16 i första perioden och 65-37 i halvtid.

Vad säger man?

Har vi någonsin bevittnat en liknande urladdning från ”Älgarna”?

Förmodligen är 37-16 ett nytt klubbrekord för en enda period? Eller vad säger Oraklet, Bo Wagenius?

Kanske är det också ligarekord för en 10-minutersperiod.

Dessutom: en ligadebuterande Brandon Taylor stänkte i hela 25 poäng och imponerade stort.Jämtland som lag sköt 18 treor. Will Paul hade 5/5 och totalt nio (!) spelare satte minst en trea.

Mitt i allt passade Jämtland Basket att förbättra sitt publikrekord från 1 640 till 1 680 personer.

Allt kom så att säga på en och samma gång.

Vilken otrolig match och vilken årsfinal på hemmaplan. Ja, det var så mycket glädjande som hände denna mellandagstorsdag att till och med den normalt sett sansade speakern Björn Persson måste ha gått igång inombords av eufori.

Trivselfaktorn bland publiken var extremt hög. Detta sagt även om spänningen uteblev.

– När vi får det att fungera så här, ser det så fantastiskt bra ut. Vi vann med cirka 30 poäng mot Södertälje (85-59) och med nära 30 mot Umeå. När vi kuggar i på det här sättet har motståndarna det svårt. Det är så skoj att se många spelare producera. Redan i halvtid hade vi åtta-nio killar som gjort poäng, säger ordföranden Erik Westin.

Hemvändarmatchen blev en succe på alla sätt. Nästan 1 700 åskådare och många barnfamiljer på plats.

– Det är inte så att folk köper två biljetter samtidigt utan snarare åtta. Vi ser att tre generationer går på basket tillsammans. Vi har fått in mycket ny publik i och med nya arenan.

Jämtland Baskets ordförande ser en tydlig trend vad gäller publiken.

– Basketintresset är nästan större än någonsin. Trots att det fortfarande bara är grundserie. Det är fantastiskt kul.

”Fantastiskt kul” går nog även att använda som beskrivning på hur publiken ser på basket i Nya Sporthallen. Det spelar ingen roll vem man träffar; i princip alla verkar trivas.

Den av Kjell Gisterå designade arenan har på många sätt kanske till och med blivit bättre än förväntat. Umeås Egal Saleman berömde arenan på presskonferensen och det är bara att instämma.

Nya Sporthallen må delvis vara renoverad, men den är ändå så pass moderniserad och uppfräschad att den upplevs som ett nybygge. Den har en härlig rymd, men också en närhetskänsla som gör att det är lätt att trivas.

– Vi har satsat mycket på tekniken, på ljud och ljus och det är något som publiken uppskattar, menar Erik Westin.

Publicerat av

Hans Andersson