16:04: Luleå-Jämtland

Gustav Hansson och Jämtland befinner sig i Norrbotten för årets sista match.

SBL avslutar år 2017 med tre matcher i dag, lördag. Södertälje-Uppsala, Norrköping-Borås och Luleå-Jämtland.

Tipset är tre hemmasegrar. Men Torbjörn Gehrke och Jämtland vill förstås något helt annat. Och visst skulle det vara välkommet med ett trendbrott mot Sveriges bästa lag.

Jämtland under Gehrke har haft det extremt svårt mot Luleå. 0-12 i matchkvot på tre och ett halvt år är inget man vill tala högt om. Enda segern kom i en träningscup i fjol höstas.

– Skillnaden mellan oss och Luleå är stor då det gäller förutsättningar, till exempel ekonomi. Det måste man ha med i beräkningen. Men sedan i fjol har vi närmat oss Luleå på det spelmässiga planet, menar Jämtlandscoachen.

Apropå förutsättningar. Utgångsläget att få till ett trendbrott i dag har inte precis ökat för Gehrke och hans lag. Skador på Jaan Puidet och Will Paul innebär att det kommer att krävas något alldeles exceptionellt för att rubba Luleå.

– Vi får se om någon eller båda kan spela. Det är en kamp mot klockan. Jaan kan jogga, men är ordentligt svullen (i knäet). Will har som ett blåmärke i foten efter att ha ”trampat igenom” mot Umeå.

En som är kry och redo är Gustav Hansson. Mot Umeå gjorde han en av sina bästa matcher någonsin i Jämtlandsdressen. Ett fartfyllt anfallsspel och aggressivt försvarsdito lade grunden till en insats som gav 17 poäng och många berömmande ord.

Om Puidet inte kommer till spel i dag lär Hansson lär få ännu mer speltid. Det är han värd.

Enligt Torbjörn Gehrke är varken Puidet eller Paul i riskzonen av att missa nästa veckas bortamatch mot Borås. Men…

– … jag tar inga risker. De får vila (i dag) om de fortfarande har problem, menar Gehrke.

Oavsett vilket lag som kommer till spel, finns det förstås alltid chans till Jämtlandsseger. Med en frejdig attityd, tro på sin egen förmåga och rätt matchplan, är det mesta möjligt. 

David har ju slagit Goliat förut…

Publicerat av

Hans Andersson