Högsbo bättre än väntat

Ta’Rea Cunnigan fick det klart tuffare i dag mot Högsbo.

Högsbo spelade damligabasket mot ÖB i dag. Ja, Göteborgslaget imponerade så mycket att vi tror att Hanna Johansson och de övriga mycket väl kan gå hela vägen och klara ett kvalspel.

Siffrorna 99-70 skvallrar om utklassning och så var det nästan. ÖB hängde med bra i första halvlek och var stundtals endast 6-8 poäng bakom.

Sedan accelererade Högsbo förbi. Sakta, men säkert. Man sprang mer och snabbare. Hade fler heta vapen och sköt bättre på båden tvåor och treor.

Dessutom spelade man exakt på det sätt som man ska mot ÖB. Snabba bollförflyttningar och ett försvarsspel där allt fokuserades på att fånga och bromsa in Popkey och Cunnigan.

ÖB:s USA-duo hade stora problem i första halvlek. Högsbo dubblade ofta och speciellt Popkey hade stora problem att slå sin första motståndare. Cunnigan har en större arsenal i sina moves, men när hon väl kom loss, gick skotten oftast ring-ut.

När väl Högsbo hade kopplat ett grepp – ja, då släppte man lite på bevakningen av Popkey, som kunde avsluta matchen på 26 gjorda poäng.

Hos ÖB gjorde Frida Joelsson på nytt en stark insats. Aktiv och attackerande. 13+6 på 36 minuters spel.

Popkey fick återigen spela 40 minuter medan Cunnigan matchades nära 38 minuter. Det syns att Krister Blomgren tagit över som headcoach. Han ger de bästa spelarna mest speltid: precis som det ska vara.

Göteborgslaget saknade två spelare som tvingades stanna hemma. Orsak: fel namn på flygbiljetterna…

Frida Joelsson gjorde två starka matcher i helgen.

Publicerat av

Hans Andersson