ÖB jagar ny coach: i Stockholm och Luleå

Krister Blomgren var tillbaka som headcoach. En trygg syn för både spelare och ÖB-supportrar, även om vi tycker att han borde ha använt Megan DeRuyter mer i dag.

ÖB har redan inlett jakten på en ny headcoach. Inhoppet från Krister Blomgren är ytterst tidsbegränsat. Superettan och inget mer.

Synd. ”Kricke” vore självklart ett grymt bra namn att ha där uppe, men hans jobb omöjliggör det.

Klubben har varit i kontakt med flera tänkbara namn, dock utan att få napp. Men det är fullt förståeligt eftersom alla redan har uppdrag.

I vår, ska vi tippa senast i april-maj, lär det vara ett annat ljud i skällan. Då tror vi att det kan börja hända saker på coachfronten. De coacher som ÖB främst jobbar på finns i Stockholm och i Luleå.

Under våren kan det också ha börjar hända något vad det gäller rekryteringen av nya spelare.

I en idealvärld skulle vi önska att Blomgren, Bosse Svensson och kompani lyckas rekrytera tre-fyra skickliga spelare från division 1 eller Damligan. Helst ”specialister”. Spelare som har spetsiga egenskaper.

Det kan vara i form av snabbhet, skytte, insidestyrka, kloka spelfördelare eller duktiga en-mot-en-spelare.

Det viktiga är emellertid att ÖB har sin målsättning klar: att man vill bygga nästa års lag på utpräglade matchvinnartyper, på spelare som gör skillnad.

Sedan kan man komplettera med egna rollspelare som redan finns i laget.

Dessutom vore det inte dumt att få behålla Popkey och Cunnigan. Två toppspelare och, som det verkar, även två bra personer.

Publicerat av

Hans Andersson