BKV-start med Erling

2018 års första gäst hos BKV var en riktig basketlegendar, Erling Salmonsson.

Jämtland Baskets egen stödförening BKV (Basketkorgens Vänner) startade i dag sina populära luncher. Speciellt inbjuden var en minst lika populär basketprofil; Erling Salmonsson.

Den före detta läraren och basketcoachen kan numera lägga till ytterligare en titel på sin meritlista: författare.

Erling har, sin ålder till trots, en energi som kan få många yngre att blygas. Den använder han på olika sätt. Till exempel till att skriva böcker. Både om sin uppväxt och om basket.

Den första basketboken heter ”Från Ladan till Ligan” och omfattar åren 1951-2001. Nu har han författat sin andra bok. ”För en lirare är ingenting omöjligt”.

Salomonssons första bok var också den första egentliga basketboken som skrivits i Jämtland.

Den här boken kom ut i handeln precis innan julfirandet och var en perfekt julklapp. Det kan Bloggens båda söner bekräfta.

Det var just i egenskap av basketförfattare och mångårig basketprofil som Erling Salmonsson var inbjuden till dagens BKV-lunch.

Styrelseledamoten Håkan Flodin agerade välkomstkommitte.

Han välkomnades av Håkan Flodin, en annan välkänd basketperson i Jämtland. Flodin, som tidigare varit klubbdirektör i KFUM Jämtland, är numera en av flera drivande aktörer i BKV, där han också sitter i styrelsen.

Salomonssons föreläsning var förstås ytterst uppskattande. Han redogjorde inte minst om sin senaste bok, som enligt uppgift har tryckts i 1000 exemplar.

Erling Salmonsson har skrivit tre böcker. Hittills…

Fotnot: alla bilder är tagna av Eva Axstål.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *