”Han ger oss mental styrka”

Toni Prostran påverkar Jämtland Basket på fler sätt än det rent spelmässiga. Oliver Gehrke är förtjust i hur kroaten uppträder och på vilket sätt han tagit sig an de två första matcherna.

Rekryteringen av Toni Prostran har fått omedelbar effekt. Han påverkar Jämtland Basket på ett mycket positivt sätt. Vi såg det i segern mot Uppsala och kanske ännu mer när laget tog sin andra raka triumf, minst lika blytung och skön, mot Umeå.

Det är inte bara så att Prostran gör poäng och passar fram sina lagkompisar (14+7 i går). Hans blotta närvaro lyfter hela laget. Mentalt och spelmässigt.

Vi ser det på Brandon Taylor och Preston Purifoy, som båda två har svarat för kanoninsatser sedan Prostran klivit in i laget.

Taylor ser plötsligt ut som en helt ny spelare, med kraftfulla attacker, säkert skytte och med en energi som bara finns där.

Purifoys insats mot Umeå var som natt och dag jämfört med den senaste tiden. Det var den ”gamle” Purifoy vi såg. Fokuserad. Fylld med självförtroende. Högpresterande.

Oliver Gehrke är förtjust i sin nya lagkamrat.

– Toni ger oss mental styrka. Sedan han kom hit har han gett oss ett nytt och positivt perspektiv. Han är jättenyttig, säger 17-åringen, som tycker att det var en ”jätteskön vinst” mot Umeå.

Niklas Larsson uppskattar också det som Toni Prostran bidrar med. Jämtlands lagkapten gjorde återigen en kraftfull insats – med nära 30 minuters speltid mot Umeå.

– Vi spelade rätt stabilt och många bidrog. Vi satte fler skott än vi gjort de senaste matcherna och när vi spelar så här är vi svårstoppat. Totalt sett en väldigt bra laginsats, där vi delade bollen mellan oss mycket bra.

Gustav Hansson, som tvingades avstå matchen i går på grund av krasslighet, håller med.

– Man märker hur väldigt duktig Toni är. Han kommer att bli bättre och bättre ju mer han kommer in i laget. Det är en riktigt bra spelare.

Hansson vill gärna trycka på att årets Jämtland har bred kompetens och många som kan kliva fram och spela viktiga roller.

– Vi har flera bra spelare på varje position så om någon saknas finns det ändå kapacitet.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *