Ingemar Nord: ”Bara att träna hårdare”

Tim Nord, till höger, var en av ÖB:s bästa kort i helgen.

Två tidiga skador på lagets två stora spelare – då orkade inte ÖB H17 stå emot trycket i helgens USM-spel.

– Det var en tuff helg eftersom vi fick Nils Axelsson och Wiktor Glavhammar skadade redan i den första halvleken i första matchen mot Södertälje, berättar coachen Ingemar Nord.

ÖB ledde med två poäng efter period 1 och hade då spelat riktigt bra. Utan Axelsson och Glavhammar blev det dock för tufft till slut.

– I övrigt visade vi att vi kan spela med de flesta lag, bara vi får ha fullt manskap. Tyvärr rann poängen iväg mot slutet av matcherna och det märks att vi saknar rätt tempo för att spela i 40 minuter.

Matchen mot Spånga var ÖB:s bästa under helgen. Ledning med 10 poäng inför den sista perioden, men då slog trötthetsfaktorn till igen. Med bara åtta hela spelare blev rotationen lite för kort och Spånga kunde vända till 81-77.

– Vi fick också en del tuffa beslut mot oss, inskjuter Nord.

Mot Uppsala i dag gick Ingemar Nord runt på alla spelare. Det stora problemet var offensiven. ÖB hade svårt att skapa och sätta sina skott.

– Totalt sett en nyttig helg. Det man kan konstatera är att vi saknar konditionen för att orka en hel helg. Det är bara att bita ihop och träna ännu hårdare, säger ”Ingo”.

Individuellt sett var Viktor Lilliesköld väldigt nyttig, med en hög lägstanivå. Mattias Kråik kom in från bänken och hade bra skytte. Tim Nord styrde spelet bra och sköt säkert när Glavhammar saknades.

– Jag vill också plussa för Ture Danielsson som svarade för ett grymt försvarsspel. I dag mot Uppsala var Erik Danielsson nyttig under korgarna, med många returer.

Resten av säsongen handlar för Nords lag om slutförandet av Stockholmsserien, en sväng till Trondheim för ett matchutbyte i Norge, samt Göteborg Basket Festival.

Samt förstås massor av tuffa träningspass.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *